Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Target overtreft eigen verwachtingen

Target overtreft eigen verwachtingen
21 aug 2024 om 12:47

 Target heeft in het tweede kwartaal de eigen winstverwachtingen overtroffen, maar verwacht wel wat winstdruk in het lopende kwartaal. De outlook voor heel 2024 werd wel verhoogd. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse retailer.

In het afgelopen kwartaal werd een aangepaste winst per aandeel geboekt van 2,57 dollar, waar Target zelf mikte op 1,95 tot 2,35 dollar. Een jaar eerder stond er nog 1,80 dollar per aandeel onder de streep. 

“We maakten de belofte om weer te groeien in het tweede kwartaal en dat is gelukt”, aldus CEO Brian Cornell in een toelichting. 

De vergelijkbare omzet trok met twee procent aan, hetgeen aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte was. De totale omzet kwam uiteindelijk uit op 25,5 miljard dollar tegen 24,8 miljard een jaar eerder. Target verwelkomde meer klanten, terwijl ook de digitale omzet flink aantrok. 

De operationele winstmarge steeg op jaarbasis met 160 basispunten tot 6,4 procent. 

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal mikt Target op een vergelijkbare omzetgroei van 0 tot 2 procent en een aangepaste winst per aandeel van 2,10 tot 2,40 dollar. 

Voor heel het jaar wordt nog steeds een omzetgroei van 0 tot 2 procent geraamd. Target waarschuwde woensdag wel dat de groei vermoedelijk aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen. 

Tegelijk werd de retailer positiever over de winstontwikkeling in heel dit jaar. Target mikt nu op een aangepaste winst per aandeel van 9,00 tot 9,70 dollar. Eerder werd nog een winst van 8,60 tot 9,60 dollar voorzien. 

Het aandeel Target schoot voorbeurs met 14 procent omhoog.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Texas Instruments

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.