Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Kendrion niet beloond

Beursblik: Kendrion niet beloond
22 aug 2024 om 10:58

 Het aandeel Kendrion noteert circa 5 procent lager dan toen het bedrijf de verkoop van zijn automotive-activiteiten aankondigde. En dat is ten onrechte, stelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag in een rapport.

Sinds de overname van Intorq in 2019 is de desinvestering het beste nieuws van Kendrion in de afgelopen jaren, volgens de analist. “Maar het aandeel blijft maar dalen.”

Hollestelle merkte op dat Kendrion op 5 september een beleggersdag organiseert, waar het management de kans zal hebben om het tij te keren. 

Hollestelle zal dan vooral aandacht hebben voor het margepotentieel en de kostenstructuur. Ook kijkt hij naar de vrije kasstroom. Kendrion moet meer werk maken van het terugdringen van de schulden, vindt ING. En tot slot wil de analist ook weten wat het bedrijf van plan is met het dividend. 

“We zouden teleurgesteld zijn als de focus zou liggen op omzetgroei”, blikte de analist vooruit. Volgens Hollestelle kan de lage koers weleens ongewilde interesse opleveren van partijen, dus moet Kendrion een ferme basis neerleggen door te focussen op marge en kasstroom. “Hoe sneller hoe beter.”

ING heeft een koopadvies op Kendrion met een koersdoel van 16,00 euro. Het aandeel steeg donderdag met 2,7 procent naar 12,22 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.