Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Alfen niet langer op verkooplijst Kempen

Beursblik: Alfen niet langer op verkooplijst Kempen
23 aug 2024 om 13:32

 Alfen heeft met de cijfers over het tweede kwartaal een aantal onzekerheden weggenomen en daarom werd het advies verhoogd van Verkopen naar Neutraal. Dit zei analist Jeremy Kincaid van Van Lanschot Kempen in gesprek met ABM Financial News.

Kincaid wees specifiek op de waiver die Alfen kreeg van de banken voor het derde kwartaal. Daarbij heeft de analist ook vertrouwen, net als Alfen, dat het bedrijf die ook voor het vierde kwartaal krijgt. 

Daarnaast merkte de analist op dat de volumes bij de tak voor laadpalen in het tweede kwartaal hoger waren dan in het eerste kwartaal. Ook vielen de prestaties bij energieopslag mee.

“We vinden de huidige koers een correcte waardering, gezien de onzekerheid over het tempo waarin de winsten zullen herstellen”, aldus Kincaid. En het valt nog te bezien wat uiteindelijk het bestendige winstniveau in de toekomst wordt.

Alfen is momenteel samen met een externe adviseur bezig om de toekomstige bedrijfsstrategie te formuleren. Die is ook nodig voor nieuwe afspraken over de convenanten. En pas als de markt dit plan met de bijbehorende doelstellingen kent, kunnen beleggers hun eigen verwachtingen toetsen.

Het aandeel Alfen won vrijdag 4,7 procent op 16,58 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Microsoft Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.