Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Hogere start Wall Street verwacht

Hogere start Wall Street verwacht
23 aug 2024 om 14:48

 De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet, terwijl beleggers wachten op de bevestiging van Jerome Powell dat de Federal Reserve over krap een maand de rente zal verlagen. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Op Wall Street namen beleggers donderdagavond nog duidelijk gas terug, na de recente rally die deze index weer bijna naar de recordstanden van juli had gebracht.

Analist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets meent dat de belangrijke taak van de voorzitter van de Fed is om geen valse hoop te geven en de verwachtingen zorgvuldig te managen.

Het is zo goed als een uitgemaakte zaak dat de Fed de rente in september zal verlagen, zoals duidelijk bleek uit de Fed-notulen die woensdagavond werden vrijgegeven. De vraag is nog wel of de Fed de rente met 25 of 50 basispunten zal verlagen.

Investment manager Nathan Levy van ING wees erop dat enkele regionale Fed-voorzitters zich hebben uitgesproken voor een geleidelijke verlaging van de rente, dus geen grote stappen. En volgens de bekende econoom Mohamed El-Erian is de markt te enthousiast met de verwachting van 100 basispunten aan renteverlagingen dit jaar. “ING is het hiermee eens en rekent op drie stappen van een kwartje. Voorzichtigheid troef dus in aanloop naar de speech van Powell”, aldus Levy.

De olieprijzen herstelden verder. Een vat WTI-olie werd 2,0 procent duurder op 74,47 dollar.

De rentes stonden in de parkeerstand in de aanloop naar de speech van Powell, evenals de euro/dollar, op 1,1120.

Bedrijfsnieuws

De winst en omzet in het tweede kwartaal van Workday overtroffen de verwachtingen van analisten en het aandeel steeg met 15 procent voorbeurs. Het HR-softwarebedrijf zei vertrouwen te hebben in de groei in de komende jaren. Workday rekent op een jaarlijkse abonnementsgroei van 15 procent.

Ross Stores rapporteerde in het tweede kwartaal een winst die de verwachting overtrof en de discountretailer verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar, waardoor het aandeel voorbeurs met 5,7 procent steeg.

Restaurantketen Cava Group steeg in de premarket-handel met 8 procent, nadat de omzetstijging afgelopen kwartaal hoger uitviel dan analisten hadden voorzien. Het bedrijf verhoogde ook de outlook voor 2024.

BILL Holdings steeg ruim 4 procent voor de openingsbel. Het softwarebedrijf rapporteerde over het afgelopen kwartaal een winst die de verwachtingen overtrof en zei dat het voor 300 miljoen dollar aan eigen aandelen gaat inkopen.

Peloton Interactive daalde 2,6 procent voorbeurs. Dit nadat de kwartaalcijfers donderdag een koerssprong van 35 procent opleverden, de beste dag ooit voor het aandeel.

Intuit, het financiële softwarebedrijf en eigenaar van TurboTax, rapporteerde beter dan verwachte winstcijfers over het afgelopen kwartaal en de afgegeven outlook overtrof de schattingen van Wall Street. Het aandeel steeg bijna een procent.

Halliburton steeg voorbeurs 0,6 procent. De oliedienstverlener is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Een onbevoegde partij heeft toegang gekregen tot een aantal systemen. Halliburton is een intern onderzoek gestart en is bezig om de systemen te herstellen. Ook brengt het bedrijf uit Houston de gevolgen van de cyberaanval in kaart.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 verloor donderdag 0,9 procent op 5.570,64 punten, de Dow Jones index daalde 0,4 procent tot 40.712,78 punten en de Nasdaq moest 1,7 procent terrein prijsgeven op 17.619,35 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.