Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nvidia afsluiter van cijferseizoen deze week

Nvidia afsluiter van cijferseizoen deze week
25 aug 2024 om 14:48

 Aankomende week kan het beeld op de beurs rustig zijn, met slechts een handjevol macrocijfers en het laatste restje bedrijfscijfers op de agenda, maar wel met die van Nvidia.

Vrijdag nam voorzitter Jerome Powell in Jackson Hole het woord en zei “dat de tijd is gekomen om het monetaire beleid aan te passen”, ofwel er komen renteverlagingen aan.

Op 17 en 18 september is er weer een rentevergadering van de Fed en de vraag is, wordt de rente met 25 of 50 basispunten verlaagd.

Volgens de CME Fed Watch Tool rekent 76 procent van de markt op een renteknip van 25 basispunten en 24 procent op 50 basispunten.

“De timing en het tempo van renteverlagingen zullen afhangen van de binnenkomende gegevens, de zich ontwikkelende vooruitzichten en de risicobalans”, zei Powell vrijdag.

Belangrijk wordt het Amerikaanse banenrapport voor augustus, dat op vrijdag 6 september op de agenda staat.

“We willen geen verdere afkoeling van de arbeidsmarkt en zijn daar ook niet blij mee”, zei Powell in zijn speech.

Mochten de banencijfers over augustus dus tegenvallen, dan zou de rente in september met mogelijk meer dan 25 basispunten kunnen worden verlaagd, denkt analist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets.

Zondagochtend heeft Israël een luchtaanval uitgevoerd op doelen in Libanon. Dit was volgens Israël om te voorkomen dat Hezbollah honderden raketten op Israël zou afvuren. De vraag voor beleggers is of het hierbij blijft, of dat dit een opmaat is naar meer. Maandag zal daarom ook goed worden gekeken naar de olieprijs, die enerzijds onder druk staat door zorgen over de afnemende economie, maar anderzijds wordt aangejaagd door geopolitieke onzekerheden, vooral in het Midden-Oosten.

Onder meer NX Filtration, Azerion en HAL komen aankomende week nog met cijfers over het afgelopen halfjaar. Ook gaan er wat aandelen ex-dividend, waaronder Wolters Kluwer op dinsdag en ASR op woensdag.

Richting het einde van de week openen Sif en Eurocommercial nog de boeken.

Vanuit de VS, zijn er cijfers van HP en Salesforce. Alle aandacht zal donderdag evenwel uitgaan naar de resultaten van Nvidia nabeurs. Het aandeel liep in de afgelopen maanden fors op vanwege de AI-fantasie. Beleggers zullen benieuwd zijn of de resultaten van de chipreus de koersexplosie ook verantwoorden.

Op macro-economisch vlak is er maandag de Duitse Ifo-index en de orders voor duurzame goederen in de VS. Op dinsdag krijgen beleggers inzicht in de stand van de Duitse economie in het tweede kwartaal en wordt ook duidelijk hoe het gesteld is met het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Uit Frankrijk en Duitsland komen er woensdag vertrouwenscijfers.

Duitse inflatiecijfers kunnen op donderdag de aandacht trekken, maar vermoedelijk zal een tweede raming van Amerikaanse groeicijfers over het tweede kwartaal zwaarder wegen.

De week wordt op vrijdag afgesloten met de prijsontwikkeling in de eurozone in augustus en de Europese werkloosheidscijfers. Dan weten we ook hoe het consumentenvertrouwen in de regio Michigan zich heeft ontwikkeld.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.