Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amper beweging op Aziatische beurzen

Amper beweging op Aziatische beurzen
27 aug 2024 om 07:18

 De Aziatische beurzen noteerden dinsdagochtend overwegend licht lager, waarbij Hongkong en Seoel enkele tienden van een procent prijsgaven. Tokio koerste wel nipt in het groen.

In China werd bekend dat de industriële productie in de eerste zeven maanden van 2024 op jaarbasis met 3,6 procent is gegroeid, ten opzichte van een groei van 3,5 procent in de eerste zes maanden van dit jaar.

Op Wall Street namen techbeleggers maandagavond een afwachtende houding aan, en in aanloop naar een cijferrapportage woensdag  daalde Nvidia meer dan twee procent. Techbeurs Nasdaq sloot daarnaast krap een procent in het rood, terwijl de meer traditioneel samengestelde Dow Jones index de voeten droog hield, met een bescheiden winst van 0,2 procent. 

Naast de cijfers van Nvidia kijken Amerikaanse beleggers ook vooruit naar vrijdag, wanneer de PCE-inflatiecijfers worden vrijgegeven. Deze zijn van groot voor het beleid van de Federal Reserve.

“De markt heeft nog steeds een solide basis”, zei econoom Peter Cardillo van Spartan Capital Securities, “zelfs met de toenemende spanningen in het Midden Oosten. Er zal nauwlettend worden gekeken naar de resultaten van Nvidia”, zei hij, maar het “grootste spektakel” voor de markten zal waarschijnlijk de inflatie-update van vrijdag zijn.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 3,5 procent hoger op 77,42 dollar, vanwege de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. Vanochtend in de Aziatische handel daalde de future met enkele tienden van een procent. 

De Europese beurzen lijken zich vermoedelijk op te maken voor een nipt hogere opening.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.