Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: cijfers Nvidia belangrijkste in jaren

Beursblik: cijfers Nvidia belangrijkste in jaren
27 aug 2024 om 12:26

Nvidia is in het tweede kwartaal van 2024 vermoedelijk opnieuw hard gegroeid en komt komende woensdag nabeurs met wat analist Daniel Ives van Wedbush “de belangrijkste techcijfers in jaren” noemt.

“Er is één bedrijf in de wereld dat de basis vormt voor de AI-revolutie en dat is Nvidia”, zei Ives in een vooruitblik op de cijfers. “In een notendop verwachten we weer een ‘drop-the-mic’-prestatie van Nvidia”, aldus de Wedbush-analist.

De analistenconsensus zoals samengesteld door FactSet heeft in elk geval hoge verwachtingen en rekent op een winst per aandeel van 0,65 dollar en een omzet van 28,72 miljard dollar, respectievelijke stijgingen op jaarbasis van 141 en 113 procent. Het zou het vijfde kwartaal op rij zijn met een driecijferige groei voor Nvidia.

Nvidia voorspelt zelf voor het tweede kwartaal een omzet van 28 miljard dollar, plus of minus 2 procent.

In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde het bedrijf een winst per aandeel van 5,98 dollar en een omzet van 26 miljard dollar, een groei van respectievelijk 629 en 262 procent op jaarbasis.

Sindsdien voerde het bedrijf een 10-voor-1 aandelensplitsing door. De winst per aandeel zou volgens FactSet zonder dit effect uitkomen op 6,50 dollar.

Na een aantal volatiele maanden voor het aandeel, kruipen de verwachtingen voor Nvidia weer omhoog, volgens analisten van Jefferies.

Liever wat actiever handelen?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel NVIDIA

“We vermoeden dat Nvidia/cloud AI de komende vier kwartalen sterk zal blijven, op basis van de aanhoudende vraag naar nieuwe producten zoals Blackwell en Rubin in combinatie met een nog steeds krappe capaciteit”, schreef Jefferies in een preview op de cijfers.

Naast de resultaten boven en onder de streep zal de markt zich richten op de outlook die Nvidia geeft en de leveringsbeperkingen voor de huidige generatie Hopper-processors en mogelijke vertragingen voor de volgende generatie Blackwell-processors.

The Information schreef onlangs op basis van bronnen bij Microsoft dat Nvidia vertraging oploopt bij het uitleveren van zijn nieuwe generatie AI-chips. De vertraging zou minimaal 3 maanden zijn, zei het vakblad.

De resultaten van Nvidia worden woensdag na het slot van Wall Street bekendgemaakt.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.