Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Shorter Hindenburg richt vizier op Super Micro

Shorter Hindenburg richt vizier op Super Micro
27 aug 2024 om 16:02

 Super Micro Computer heeft geknoeid met zijn cijfers en de producten die het levert, schieten tekort. Dit stelde Hindenburg Research op X.

“Vers bewijs van manipulatie van de cijfers, zelfverrijking en ontwijking van sancties”, zo schreef Hindenburg op X.

Super Micro is één van de aandelen die het dankzij de AI-rally enorm goed hebben gedaan. Dit jaar steeg de koers van Super Micro al met 277 procent. Maar dinsdagmiddag leverde het aandeel 6,5 procent in.

Naar eigen zeggen deed Hindenburg drie maanden onderzoek naar het bedrijf, onder meer door te spreken met oud-medewerkers en experts in de sector waarin Super Micro actief is.

In het rapport, waarvan Hindenburg een samenvatting op de website publiceerde, wezen de analisten op misstanden in het verleden bij Super Micro, waar beurswaakhond SEC het bedrijf in 2020 ook voor aanklaagde. De kwestie werd geschikt voor 17,5 miljoen dollar.

In 2018 verloor Super Micro al eens tijdelijk zijn notering aan de Nasdaq, omdat het niet tijdig cijfers aanleverde.

Een rode vlag is volgens Hindenburg dat veel topmensen die betrokken waren bij dit schandaal en het bedrijf hadden verlaten, inmiddels weer terug zijn. En de nieuwe CFO die Super Micro weer hielp bij het terugkrijgen van de notering, is in 2021 weer vertrokken, merkte Hindenburg op.

Ook wees Hindenburg op de ondoorzichtige relaties van Super Micro met bedrijven waarvan de eigenaren familie zijn van de CEO van Super Micro en zou er nog veel zaken worden gedaan met Rusland, ondanks de sancties die hiervoor gelden.

“Alles tezamen denken we dat Super Micro een serie-recidivist is”, aldus Hindenburg. De boekhouding is niet op orde en de producten op het vlak van de Cloud, AI, metaverse en 5G van Super Micro kunnen niet op tegen de concurrentie, meent Hindenburg.

Hindenburg heeft een short positie in Super Micro.

Hindenburg staat onder leiding van Nathan Anderson. In het verleden kwam het bedrijf al met beschuldigingen tegen onder meer Adani Group en Nikola.

Super Micro had vanmiddag nog geen persbericht uitgestuurd met een reactie op de aanklacht van Hindenburg.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.