Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AEX staat licht hogere opening te wachten

AEX staat licht hogere opening te wachten
28 aug 2024 om 07:59

 De Amsterdamse beurs gaat woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,3 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter onveranderd op 907,94 punten.

Europese beleggers zullen het woensdag vermoedelijk rustig aan doen, in aanloop naar cijfers van Nvidia vanavond.

Wall Street schreef dinsdag nog wat waarde bij. De Dow Jones-index sloot zelfs op het hoogste niveau ooit. De bewegingen bleven evenwel beperkt in afwachting van Nvidia.

“Zowel op de aandelen- als de obligatiemarkten is er weinig beweging te zien, waarbij de bedrijfscijfers een factor lijken te zijn”, aldus strateeg Ray Attrill van NAB.

Het belang dat beleggers hechten aan de resultaten van Nvidia is groot. Volgens analisten van Wedbush staat of valt de huidge AI-revolutie zelfs met de resultaten van Nvidia. En de marktreactie op de resultaten van het bedrijf was de afgelopen tijd niet zelden vergelijkbaar met die op een verrassend inflatiecijfer, stelde analist Jim Reid van Deutsche Bank.

Ook de PCE-inflatiecijfers van vrijdag kunnen nog voor reuring zorgen in wat anders een rustige week zal zijn in verband met het lange weekend in de Verenigde Staten. Op maandag blijft Wall Street dicht in verband met Labor Day.

De olieprijs is dinsdag gedaald na de stijging van maandag, ondanks de aankondiging van de regering in oostelijk Libië dat de olieproductie in deze regio zal worden stilgelegd voor onbepaalde tijd. De regering in oostelijk Libië stopt de productie vanwege een politiek conflict met de regering in het westen van het land, waardoor de totale olieproductie van de lidstaat van oliekartel OPEC mogelijk lager zal uitvallen.

De future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie daalde 2,4 procent tot 75,53 dollar per vat en Brent-olie werd 1,7 procent goedkoper op 78,95 dollar. In de Aziatische handel vanochtend koerste de olieprijs fractioneel lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1158. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1184 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een 1,1162 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

NX Filtration heeft in de eerste jaarhelft een flink hogere omzet geboekt en haalde de grootste order in de geschiedenis van het bedrijf binnen. Onder de streep restte een verlies van 8,3 miljoen euro tegen 4,9 miljoen euro een jaar eerder. De outlook voor dit jaar werd gehandhaafd.

Deutsche Bank verhoogde het advies voor ArcelorMittal naar Kopen, zo merkte handelaar Bert van der Pol van Today’s Group op. 

Slotstanden Wall Street

De S&P500 index steeg dinsdag 0,2 procent tot 5.625,80 punten. De Nasdaq steeg 0,2 procent tot 17.754,82 punten de Dow Jones-index sloot nagenoeg vlak op 41.250,50 punten.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bayer

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.