Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

BYD ziet winst aantrekken

BYD ziet winst aantrekken
28 aug 2024 om 13:24

 BYD heeft in de eerste helft van dit jaar meer elektrische auto’s verkocht en meldde een hogere winst, ondanks een zwakke vraag in China. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Chinese autofabrikant.

In het afgelopen halfjaar trok de winst met 24 procent aan ten opzichte van een jaar eerder tot 13,6 miljard yuan, omgerekend circa 1,7 miljard euro. De omzet steeg met 16 procent tot 301 miljard yuan, dankzij hogere verkopen van elektrische auto’s, ondanks een afnemende vraag vanuit China. 

BYD en andere Chinese fabrikanten van elektrische auto’s hebben de afgelopen tijd sterk ingezet op buitenlandse groei, nu er in China een prijsoorlog woedt. 

De brutowinstmarge steeg van 18,3 tot 20,0 procent. Daarmee is BYD een van de weinige Chinese fabrikanten van elektrische auto’s die dubbelcijferige marges boekte in het tweede kwartaal.

BYD leverde in het tweede kwartaal 426.039 auto’s af, 21 procent meer dan een jaar eerder. Rivaal Tesla verkocht over dezelfde periode 443.956 auto’s. BYD wist in het vierde kwartaal even Tesla voorbij te streven in de verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.