Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen hoger gesloten

Europese beurzen hoger gesloten
28 aug 2024 om 18:38

 De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, in afwachting van de kwartaalcijfers van Nvidia.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 520,60 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 18.782,29 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 7.577,67 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 8.343,85 punten.

De cijfers van Nvidia zullen waarschijnlijk een ‘make-or-break’ blijken te zijn voor de financiële markten, onder andere vanwege het extreme optimisme rond AI-aandelen in het afgelopen jaar, zei IG.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het Franse consumentenvertrouwen in augustus verder is gestegen. De index kwam uit op 92. Dat was 91 een maand eerder.

Olie werd woensdag ongeveer één procent goedkoper op 74,75 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1127. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1183 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1184 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Een grootschalige consolidatie van Europese maaltijdbezorgers is een goed scenario, volgens analisten van JPMorgan. Zij denken dat het nieuwe management bij Prosus de aanjager kan worden. De voormalig CEO van iFood, eigendom van Prosus, is nu de topman van de investeerder. Hij zou de activiteiten van Delivery Hero in Latijns-Amerika kunnen kopen en combineren met iFood. Ook zou Prosus zowel Just Eat Takeaway als Delivery Hero kunnen kopen en samenvoegen met iFood. Topman Jitse Groen van Just Eat tweette lachend naar zijn collega bij Delivery Hero dat er dan wel moet worden gewerkt aan de naam die de analisten hebben bedacht, JustiFoodHero. Het aandeel Just Eat Takeaway daalde 0,6 procent en Delivery Hero verloor 1,4 procent. Prosus daalde 1,6 procent.

In Brussel steeg verzekeraar Ageas bijna 4 procent na sterke halfjaarcijfers en de aankondiging van een aandeleninkoop.

Nordea Bank moet een boete van 35 miljoen dollar betalen aan de toezichthouder in New York voor het niet nakomen van de regelgeving. Het aandeel steeg fractioneel.

Lego boekte 13 procent meer omzet, meldde de Deense speelgoedfabrikant, na de lancering van ongeveer 300 nieuwe sets van bouwsteentjes sinds januari.

In Frankfurt steeg Covestro ruim 3 procent, Symrise won ook ruim 3,0 procent en Munich Re noteerde bijna 2 procent hoger. Zalando daalde met 2,6 procent.

BMW daalde met 1,5 procent, Volkswagen verloor ongeveer een half procent en Porsche noteerde ook een half procent lager. Mercedes Benz verloor 0,7 procent.

In Parijs won ArcelorMittal 1,2 procent na een koopadvies van Deutsche Bank. Schneider Electric steeg 0,6, terwijl Kering 1,2 procent lager noteerde. Hermes daalde 0,5 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent lager op 5.589,50 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,4 procent in het rood.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Ageas
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • FR40
    * *
  • Just Eat Takeaway.com
    * *
  • Kering
    * *
  • Mercedes Benz
    * *
  • Munich Re
    * *
  • Nvidia Corp
    * *
  • PORT20
    * *
  • Prosus
    * *
  • Schneider Electric
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.