Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen hoger rond lunchtijd

Europese beurzen hoger rond lunchtijd
28 aug 2024 om 12:28

 De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur overwegend hoger in afwachting van de kwartaalresultaten van Nvidia.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 520,91 punten, de Duitse DAX won 0,6 procent op 18.789,01 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 7.594,11 punten. De Britse FTSE 100 noteerde vrijwel vlak.  

Nvidia stond licht hoger in de handel voorbeurs. De barometer voor de AI-revolutie publiceert zijn resultaten woensdag nabeurs. Analisten rekenen op opnieuw een ruime verdubbeling van de winst en omzet.

Economisch nieuws was er over het consumentenvertrouwen in Frankrijk, dat in augustus zijn gestage stijging voortzette.

De olieprijs daalde een procent. Een oktoberfuture WTI-olie kostte 74,78 dollar en Brent noteerde 77,94 dollar.

De euro/dollar was stabiel op 1,1184. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er ook 1,1184 op de borden.

De euro zou kunnen verzwakken als de inflatie in de eurozone in augustus meer dan verwacht blijkt te zijn gedaald, zei Commerzbank. Dit zou de verwachting voor het aantal renteverlagingen door de ECB kunnen opschroeven. Er wordt nu gerekend op 150 basispunten verlaging tot medio 2025 tegen 200 basispunten bij de Fed, aldus Commerzbank.

Bedrijfsnieuws

Een grootschalige consolidatie van Europese maaltijdbezorgers is een goed scenario, volgens analisten van JPMorgan. Zij denken dat het nieuwe management bij Prosus de aanjager kan worden. De voormalig CEO van iFood, eigendom van Prosus, is nu de topman van de investeerder. Hij zou de activiteiten van Delivery Hero in Latijns-Amerika kunnen kopen en combineren met iFood. Ook zou Prosus zowel Just Eat Takeaway als Delivery Hero kunnen kopen en samenvoegen met iFood. Topman Jitse Groen van Just Eat tweette lachend naar zijn collega bij Delivery Hero dat er dan wel moet worden gewerkt aan de naam die de analisten hebben bedacht, JustiFoodHero. Het aandeel Just Eat Takeaway steeg een half procent en Delivery Hero 2,0 procent. Prosus daalde met 0,2 procent.

In Brussel steeg verzekeraar Ageas 4,2 procent na sterke halfjaarcijfers en de aankondiging van een aandeleninkoop.

Nordea Bank moet een boete van 35 miljoen dollar betalen aan de toezichthouder in New York voor het niet nakomen van de regelgeving.

Lego boekte 13 procent meer omzet, meldde de Deense speelgoedfabrikant, na de lancering van ongeveer 300 nieuwe sets van bouwsteentjes sinds januari.

Adidas was een sterke stijger met een plus van 2,1 procent in Frankfurt.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De S&P500 index steeg dinsdag met 0,2 procent tot 5.625,80 punten. De Nasdaq steeg 0,2 procent tot 17.754,82 punten de Dow Jones-index sloot nagenoeg vlak  op 41.250,50 punten.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Ageas
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • FR40
    * *
  • Just Eat Takeaway.com
    * *
  • PORT20
    * *
  • Prosus
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.