Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Meer omzet voor Royal Delft

Meer omzet voor Royal Delft
28 aug 2024 om 08:22

 Royal Delft heeft in de eerste helft van 2024 meer omzet behaald, maar het nettoresultaat zien dalen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de porseleinspecialist uit Delft.

De omzet steeg van 4,2 naar 4,5 miljoen euro, waardoor de EBITDA opliep van 703.000 naar 723.000 euro. De omzetstijging vond vooral plaats in het B2B-segment.

“Binnen het toeristische segment zien we, ondanks dat de gemiddelde besteding per klant afneemt, een lichte stijging van de omzet door de groei van het aantal bezoekers“, zei CEO Henk Schouten in een toelichting.

Netto verdiende Royal Delft 27.000 euro. Dat was 104.000 euro in de eerste helft van 2023. Royal Delft wees hierbij op met name afschrijvingen.

Outlook

In het tweede halfjaar zal worden geïnvesteerd in het vastgoed in Delft. Na de investering zal de huur die Royal Delft van het Royal Delft Museum ontvangt, worden verhoogd. Het doel van de investering is om verdere groei van de bezoekersaantallen te faciliteren.

Voor het tweede halfjaar blijft een verdere groei van het B2B-segment hoog op de prioriteitenlijst staan, aldus het bedrijf woensdag. Daarentegen blijft het resultaat onzeker door de instabiele situatie in Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Royal Delft Group gaf woensdag geen outlook af voor het resultaat in 2024.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.