Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nvidia overtreft verwachtingen

Nvidia overtreft verwachtingen
28 aug 2024 om 22:30

 Nvidia heeft in het tweede kwartaal de omzet en winst hard zien stijgen en overtrof de verwachtingen. Dit bleek woensdagavond uit de cijfers waar beleggers wereldwijd naar uitkeken.

Afgelopen kwartaal boekte Nvidia een omzet van 30,0 miljard dollar, 122 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee was dit het vijfde kwartaal op rij van een driecijferige omzetgroei.

In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de omzet 26 miljard dollar en analisten rekenden voor het tweede kwartaal op 28,7 miljard dollar. Nvidia had zelf een omzetoutlook afgegeven van 28 miljard dollar, plus of minus 2 procent.

De aangepaste brutomarge kwam uit op 75,7 procent. Dat was 71,2 procent een jaar eerder en 78,9 procent een kwartaal eerder. De outlook van Nvidia was een marge van 75,5 procent, maar met een mogelijke afwijking van 0,5 procentpunt naar boven of beneden.

De nettowinst steeg op jaarbasis met 168 procent naar 16,6 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,68 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden gerekend op 0,65 dollar per aandeel. In het eerste kwartaal verdiende Nvidia nog 6,12 dollar per aandeel, maar daarna werd het aandeel gesplitst en ontvingen aandeelhouders 10 nieuwe aandelen voor elk oud aandeel.

Segmenten

De omzet uit datacenters steeg in het tweede kwartaal met 154 procent ten opzichte van een jaar geleden tot 26,3 miljard dollar, geholpen door de sterke vraag naar grafische processors van Nvidia die worden gebruikt voor AI-toepassingen.

De gamingactiviteiten van het bedrijf, waaronder grafische kaarten voor laptops en pc’s, zagen de omzet in het tweede kwartaal met 16 procent op jaarbasis stijgen naar 2,9 miljard dollar.

Outlook

Voor het derde kwartaal rekent Nvidia op een omzet van 32,5 miljard dollar, plus of min 2 procent, en een aangepaste brutomarge van 75,0 procent, met een eventuele afwijking van 50 basispunten.

Voor het hele boekjaar rekent Nvidia nog altijd op een marge van circa 75 procent.

Verder zei CEO Jensen Huang van Nvidia over de nieuwe generatie Blackwell-processors dat de verwachtingen hiervoor “onvoorstelbaar” zijn, terwijl de vraag naar de Hopper sterk blijft.

In de reguliere handel sloot het aandeel Nvidia iets meer dan 2 procent lager. Nabeurs daalde het aandeel met circa 5 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ahold Delhaize

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.