Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street koerst af op lager slot

Wall Street koerst af op lager slot
28 aug 2024 om 19:40

 De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag lager met nog een paar uur handel te gaan, waarbij alle ogen zijn gericht op de kwartaalcijfers van Nvidia, die nabeurs verschijnen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,6 procent tot 5.592,07 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 41.075,77 punten en de Nasdaq noteerde 1,1 procent lager op 17.567,34 punten.

Beleggers zullen de resultaten van Nvidia zien als een bredere indicator voor de kracht van de vraag naar kunstmatige intelligentie, die de aandelenmarkten dit jaar omhoog heeft gestuwd.

“De cijfers van Nvidia zullen bepalend zijn voor de korte-termijnontwikkeling van de Nasdaq. De cijfers worden gezien als het ijkpunt om te beoordelen of de AI-trein nog op het goede spoor zit”, zei investment manager Simon Wiersma van ING.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 1 basispunten hoger op 3,846 procent, terwijl de tweejaarsrente stabiel noteerde op 3,865 procent.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 0,5 procent. De marktindex steeg van 225,8 naar 226,9.

Olie werd woensdag 0,7 procent goedkoper op 75,00 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1113. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1113 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1184 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een drietal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers, gevolgd door de aanstaande woningverkopen later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Nvidia noteerde 2,1 procent lager, in aanloop naar de resultaten. Na de top in juni op 135 dollar daalde het aandeel tijdelijk tot 100 dollar om deze maand weer op te klimmen tot 128 dollar, waarmee de beurswaarde inmiddels 3,16 biljoen dollar is. 

Box heeft zijn outlook verhoogd en meldde dat zijn AI-producten de omzet laten groeien. Het aandeel steeg 9,2 procent.

Coinbase en MicroStrategy daalden respectievelijk 4,1 procent en  5,6 procent, samen met de prijs van bitcoin, die onder 60.000 dollar zakte.

SentinelOne meldde kwartaalcijfers die beter dan verwacht waren terwijl de omzetverwachting overeenkwam met de verwachtingen van analisten. Het aandeel daalde desondanks 2,0 procent.

Junee steeg 1,5 procent, nadat het bedrijf een deal sloot met een partner van Nvidia in Australië om AI-producten en centra voor supercomputers te ontwikkelen in het land. Een daarvan zou 200 miljoen dollar moeten kosten.

NCino verloor 13,1 procent, na een licht tegenvallende omzet van het fintechbedrijf in het derde kwartaal.

General Motors stelt de productie in een geplande batterijfabriek met een jaar uit. De autofabrikant schakelt zijn overstap naar elektrisch rijden al een tijdje naar een lagere versnelling. Het aandeel noteerde 0,3 procent lager.

De Chinese maker van elektrische auto’s BYD, een rivaal van Tesla, maakte in de eerste helft van het jaar 24 procent meer winst van omgerekend 1,7 miljard euro, terwijl de omzet sterk steeg met 16 procent. Het bedrijf zet agressief in op buitenlandse verkopen nu er in China een prijsoorlog woedt.

De Chinese e-commerce-reus PDD Holdings, eigenaar van Temu, kwam deze week met sombere vooruitzichten die benadrukten dat de economische vertraging in China serieus is. Ook moet het bedrijf zijn aanvoerketen verbeteren, nu Chinese consumenten de broekriem aanhalen. De voordeelwebsite Temu is inmiddels in het vizier van toezichthouders in het Westen gekomen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.