Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Best Buy positiever gestemd over winstontwikkeling

Best Buy positiever gestemd over winstontwikkeling
29 aug 2024 om 13:15

(ABM FN) Best Buy heeft in het tweede kwartaal een hogere winst geboekt en zag ruimte om de winstverwachtingen voor heel dit jaar te verhogen. Dit maakte de Amerikaanse elektronicaketen donderdag bekend.

“Vandaag rapporteren we beter dan voorziene omzet- en winstcijfers”, aldus CEO Corie Barry. “We zien een consument die waarde zoekt en bereid is om een duurder product te kopen als ze dat nodig hebben of als de technologie aantrekkelijk genoeg is.” Wel stelde Barry dat het gedrag van consumenten onvoorspelbaar zal blijven. 

De omzet daalde op jaarbasis van 9,6 miljard naar 9,3 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

De nettowinst over deze periode, die eindigde op 3 augustus, steeg licht naar 291 miljoen dollar, ofwel 1,35 dollar per aandeel. Dit was vorig jaar nog 274 miljoen dollar en 1,25 dollar per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten, waaronder reorganisatiekosten, rapporteerde Best Buy een winst van 1,34 dollar per aandeel. 

Best Buy zag ruimte om de winstoutlook voor heel dit jaar te verhogen. De retailer mikt nu op een aangepaste winst per aandeel van 6,10 tot 6,35 dollar tegen 5,75 tot 6,20 dollar in de oude verwachting. 

Wel werd het bedrijf wat negatiever over de omzetontwikkeling. De omzet zal dit jaar tussen de 41,3 tot 41,9 miljard dollar uitvallen, wat iets minder is dan de eerder geraamde 41,3 tot 42,6 miljard dollar. Dit zou overeenkomen met een daling van de vergelijkbare omzet met 1,5 tot 3,0 procent. Eerder werd nog een vlakke omzet tot een daling van maximaal 3,0 procent voorzien.  

De investeringen dalen naar verwachting nog steeds tot 750 miljoen dollar.

Het aandeel Best Buy noteerde donderdag voorbeurs 7,1 procent hoger.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.