Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Nvidia stelt toch teleur

Beursblik: Nvidia stelt toch teleur
29 aug 2024 om 08:34

 Nvidia heeft in het tweede kwartaal solide resultaten geboekt, maar toch bleek dit niet voldoende om beleggers te overtuigen. Dit stelden analisten in reactie op de resultaten, die woensdag nabeurs verschenen.

De resultaten waren robuust, maar lieten wel de nodige uitdagingen zien ten aanzien van de toegenomen complexiteit van Nvidia’s nieuwste producten, stelden de analisten. Het groeitempo nam in het afgelopen kwartaal af.

“Schijnbaar waren de beter dan voorziene cijfers toch niet voldoende om de markt te overtuigen”, stelde analist Stephen Todd van Todd Market Forecast. “Maar de impact daarvan lijkt niet enorm groot.”

Bij JPMorgan spraken de analisten van “een sterke prestatie, die beter was dan verwacht”. Dit was volgens de zakenbank te danken aan een aanhoudende vraag naar de producten van Nvidia. De groei bij datacentra zal ook in 2025 aanhouden, verwacht JPMorgan. “Bovendien blijft de vraag naar Blackwell-chips zeer sterk.” JPMorgan denkt dat de vraag het aanbod nog zeker enige tijd zal blijven overtreffen.

Ortus Advisors verwacht dat de resultaten van Nvidia vandaag wereldwijd op de halfgeleidersector zullen drukken. Volgens analist Andrew Jackson wist de outlook van Nvidia niet aan de torenhoge verwachtingen te voldoen.

Voor het derde kwartaal rekent Nvidia op een omzet van 32,5 miljard dollar, plus of min 2 procent, en een aangepaste brutomarge van 75,0 procent, met een eventuele afwijking van 50 basispunten.

Toch is de brede markt volgens analisten in staat om deze koersdruk op te vangen. 

Het aandeel Nvidia koerste donderdag in de elektronische handel voorbeurs bijna 7 procent lager. De optiebeurs hield er al rekening mee dat het aandeel een beweging zou kunnen laten zien van 9 procent na de cijfers.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Nvidia Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.