Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amerikaanse PCE-inflatie stabiliseert

Amerikaanse PCE-inflatie stabiliseert
30 aug 2024 om 14:37

 De Amerikaanse kerninflatie heeft in juli een pas op de plaats gemaakt, waar een lichte stijging werd voorzien. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De zogeheten PCE-index voor de kerninflatie, een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van de Federal Reserve, kwam uit op 2,6 procent, gelijk aan een maand eerder. Er werd vooraf gerekend op een lichte stijging naar 2,7 procent. 

De algemene prijsindex kwam uit op 2,5 procent, eveneens gelijk aan het niveau in juni. Hier hadden economen ook op gerekend.

Op maandbasis kwam de kern-PCE uit op 0,2 procent, net als een maand eerder en conform de marktverwachting. De algemene prijsindex steeg met ook met 0,2 procent, na een stijging met 0,1 procent in juni.

De inkomens stegen in juli met 0,3 procent, na een toename van 0,2 procent een maand eerder. Er werd gerekend op een stijging met 0,2 procent.

De bestedingen van Amerikanen stegen met 0,5 procent, na een plus van 0,3 procent in juni. Economen rekenden ook op een toename van 0,5 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.