Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel HAL

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel HAL
30 aug 2024 om 10:25

 Degroof Petercam heeft vrijdag het koersdoel voor HAL verhoogd van 123 naar 136 euro met handhaving van het Houden advies, volgend op de halfjaarcijfers van de holding donderdag nabeurs. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Joren van Aken.

De nettovermogenswaarde van HAL is in de eerste zes maanden van 2024 gestegen met 6,7 procent tot 160,20 euro per aandeel, tegen 150,10 euro per aandeel eind 2023, wat min of meer in lijn is met de 162 euro per aandeel waar Degroof op rekende.

Deze “mooie” stijging was volgens Van Aken met name het resultaat van de goede prestaties van Vopak en SBM Offshore, maar vooral van Boskalis. De rest van de portefeuille presteerde volgens de analist minder indrukwekkend.

De waardering van HAL van 4,8 miljard euro voor Boskalis is volgens de analist geen verrassing, aangezien het concern over het algemeen zeer conservatief is in zijn waarderingen in dit deel van de portefeuille. “Onze eigen conservatieve waardering voor Boskalis komt gemakkelijk uit op meer dan 6 miljard euro”, aldus Van Aken.

Het belangrijkste probleem is volgens de analist niet het gebrek aan waarde, maar het ogenschijnlijke gebrek aan de bereidheid om deze waarde te ontsluiten.

Daarnaast wees de analist op de teleurstellende prestaties buiten de maritieme sector.

“Daarom zien we niet hoe het aandeel beter zou moeten presteren”, zei Van Aken. De koersdoelverhoging wordt door hem met name gerechtvaardigd door een hogere waardering van Boskalis. 

Het aandeel HAL noteerde vrijdag 0,2 procent lager op 118,60 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NX Filtration

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.