Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: halfjaarcijfers Eurocommercial solide

Beursblik: halfjaarcijfers Eurocommercial solide
30 aug 2024 om 09:45

 De resultaten van Eurocommercial Properties in de eerste zes maanden van 2024 waren solide. Dit zei analist Kai Klose van Berenberg in een reactie op het halfjaarverslag van het vastgoedbedrijf.

De belangrijkste cijfers kwamen volgens de analist iets boven zijn schattingen uit. Zo kwamen de bruto-huurinkomsten uit op 116,4 miljoen euro, terwijl Klose rekende op 114,1 miljoen euro. Het directe resultaat bedroeg 66,3 miljoen euro, tegen een verwachte 63,3 miljoen euro.

“Per saldo heeft Eurocommercial goede resultaten afgeleverd, met een hoog huurincassopercentage van 98 procent en een lage leegstand van 1,7 procent”, zei Klose.

Daarnaast verscherpte Eurocommercial de outlook voor het hele jaar aan. Het bedrijf rekent nu op een direct resultaat van 2,35 tot 2,40 euro per aandeel, waar eerder nog werd uitgegaan van 2,30 tot 2,40 euro per aandeel. Berenberg rekent op 2,36 euro per aandeel.

Klose verwacht dat de activiteiten van Eurocommercial in de tweede helft van het jaar gezond zullen blijven en zei blij te zijn met het feit dat het bedrijf de gemiddelde looptijd van zijn schuld heeft verlengd.

Berenberg heeft een Houden advies voor Eurocommercial met een koersdoel van 25,50 euro. Het aandeel Eurocommercial noteerde vrijdag 0,9 procent hoger op 23,45 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.