Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Ebusco nomineert Christian Schreyer als nieuwe CEO

Ebusco nomineert Christian Schreyer als nieuwe CEO
30 aug 2024 om 20:03

 Ebusco heeft aan de Raad van Commissarissen Christian Schreyer voorgedragen als nieuwe CEO in de Raad van Bestuur. Dit maakte de fabrikant van elektrische bussen en laadsystemen uit Deurne vrijdag nabeurs bekend.

Zoals aangekondigd in het persbericht tijdens de resultaten van de eerste helft van 2024, heeft het Executive Team een herstelplan ontwikkeld. In dit proces werd geconcludeerd dat de organisatie geleid moet worden door een enkele CEO met een algemene managementervaring in de openbaar vervoersector.

Christian Schreyer treedt naar verwachting op 2 september toe tot Ebusco als CEO en voorzitter van het Executive Team. Ebusco zal een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen om de benoeming van Christian Schreyer als lid van de Raad van Bestuur in de rol van CEO voor te stellen en de herstel- en financieringsplannen te presenteren.

Oprichter Peter Bijvelds en Michiel Peters treden als gevolg hiervan af op 2 september als Co-CEO’s.

Verschillende grootaandeelhouders hebben hun steun voor de benoeming van Schreyer al uitgesproken door financiële steun te verlenen als opmaat naar de implementatie van het voorgenomen herstelplan.

Schreyer heeft meer dan 25 jaar ervaring in de openbaar vervoer- en logistieke sector en heeft gewerkt voor bedrijven als Deutsche Bahn, DB Schenker Rail, Transdev en Go Ahead. Gedurende zijn carrière heeft hij diepgaande branchekennis ontwikkeld, uitgebreide klantinzichten verkregen en met succes grote bedrijfsomvoreringen geleid, aldus Ebusco.

Naast deze managementwisselingen maakte de Raad van Commissarissen bekend dat Ruud Spoor om gezondheidsredenen zal aftreden als lid van de Raad van Commissarissen en Saskia Schatteman om persoonlijke redenen zal aftreden als lid van de Raad van Commissarissen. Beide pensioneringen zijn met onmiddellijke ingang.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ebusco

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.