Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Media: Apple en Nvidia willen investeren in OpenAI

Media: Apple en Nvidia willen investeren in OpenAI
30 aug 2024 om 12:15

 Apple en Nvidia zijn naar verluidt in gesprek om te investeren in ChatGPT-bedenker OpenAI via een financieringsronde van meerdere miljarden dollars onder leiding van durfkapitaalbedrijf Thrive Capital. Dit meldde The Wall Street Journal op basis van bronnen.

In de financieringsronde zullen Apple en Nvidia samen met Microsoft investeren in OpenAI, volgens de zakenkrant, die daarmee gewaardeerd zou worden op meer dan 100 miljard dollar.

De deelname van Apple en Nvidia aan de financieringsronde zou de eerste investering van beide bedrijven in OpenAI betekenen, hoewel het volgens The Wall Street Journal onduidelijk is welke bedragen Apple en Nvidia precies bereid zijn te investeren.

Microsoft is momenteel de grootste en invloedrijkste investeerder in OpenAI en pompte sinds 2019 zo’n 13 miljard dollar in het AI-bedrijf. In ruil daarvoor kreeg Microsoft een belang van 49 procent in OpenAI.

In juni sloot Apple al een overeenkomst met OpenAI om ChatGPT te gebruiken in zijn eigen AI-programma’s. Nvidia heeft in het verleden nauw samengewerkt met OpenAI aan verschillende onderzoeksinitiatieven waarbij het AI-bedrijf de meest geavanceerde halfgeleiders van de chipmaker heeft gebruikt.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.