Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Schiphol presteert weer beter en investeert miljarden

Schiphol presteert weer beter en investeert miljarden
30 aug 2024 om 18:11

 Schiphol lijkt weer de weg naar groei te hebben gevonden en is bovendien van plan om 6 miljard euro uit te trekken voor renovatie en groei. Dit bleek vrijdag tijdens de halfjaarcijfers.

In de eerste helft van 2024 bleek de omzet met bijna 23 procent te zijn gegroeid ten opzichte van een jaar geleden tot iets meer dan een miljard euro. Daarnaast bleek de onderliggende EBITDA met 42 procent te zijn gestegen naar 309 miljoen euro.

“In mijn eerste drie maanden ben ik onder de indruk van de veerkracht en passie van onze collega’s. We zijn trots dat we opnieuw onze cruciale rol vervullen in het verbinden van Nederland met de rest van de wereld. Elke dag zetten onze collega’s alles op alles voor de passagiers. De medewerkers maken het verschil, met een succesvolle meivakantie en zomervakantie als goede voorbeelden”, aldus CEO Pieter van Oord

Maar Van Oord wees ook op de slechte staat van de infrastructuur. “Goede infrastructuur is het fundament van onze dienstverlening aan passagiers, maar het is op dit moment verre van wat we als kwaliteitsluchthaven in Nederland willen bieden. We hebben een groot investeringsplan van 6 miljard euro, omdat het cruciaal is om de tevredenheid van onze passagiers en goede dienstverlening aan onze luchtvaartmaatschappijen terug te brengen”, aldus de topman.

Outlook

De vooruitzichten zijn volgens Schiphol veelbelovend. Zo bleek dat de maandelijkse verkeerscijfers van 2024 steeds meer in de richting van het niveau van voor de coronacrisis komen. Op piekdagen tijdens de mei- en zomerperiode waren er meer vertrekkende passagiers dan in 2019.

In 2024 verwacht Schiphol dat het totaal aantal passagiers op Amsterdam Airport Schiphol tussen de 65 en 68 miljoen zal liggen. Het verwachte aantal vluchten voor het gehele jaar ligt tussen de 470.000 en 473.000.

De luchthaven verwacht een verdere stijging van de passagiersaantallen, aangezien het gemiddelde aantal passagiers per vliegtuig zal blijven stijgen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.