Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Update: Beursblik: ABN AMRO zet Avantium op de verkooplijst

Update: Beursblik: ABN AMRO zet Avantium op de verkooplijst
30 aug 2024 om 17:58

(ABM FN) ABN AMRO Oddo heeft vrijdag het advies voor Avantium verlaagd naar Underperform met een lager koersdoel van 1,90 euro. Dit bleek uit een analistenrapport.

De recent gepubliceerde halfjaarcijfers bevatten volgens ABN twee grote tegenvallers. Allereerst zullen de investeringen in de nieuwe fabriek in Delfzijl nog verder oplopen, aldus de bank. Ditmaal ging het om een verhoging van 17 procent, waardoor de investeringen nu uitkomen op 175 miljoen euro.

Daarnaast wees Avantium op de gewijzigde strategische focus van Origin Materials, waardoor het bedrijf besloot een voorzichtige aanpak te hanteren en de erkenning van omzet onder deze licentieovereenkomst op te schorten. ABN verlaagde de omzettaxaties voor dit jaar en volgend jaar met 18 en 14 procent.

Beide kwesties hebben gevolgen voor de kas van Avantium, aldus ABN. En daarmee blijft de kaspositie een punt van zorg. In 2025 heeft Avantium volgens de bank nog eens minimaal 40 miljoen euro nodig. ABN denkt dat gezien de toch al hoge schuld de enige optie voor Avantium is om nieuw kapitaal op te halen middels een aandelenuitgifte. “Maar dat zal gebeuren tegen een forse korting en de huidige aandeelhouders zullen flink verwateren.”

Het aandeel Avantium sloot vrijdag 15,5 procent lager op 1,88 euro.

Update: om wijziging in rapport over te nemen en slotkoers te geven.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.