Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Fors hogere resultaten Morefield

Fors hogere resultaten Morefield
31 aug 2024 om 10:50

 Morefield Group heeft in de eerste zes maanden van 2024 hogere resultaten behaald, te danken aan de groei van medisch hulpmiddelenbedrijf Kersten dat sinds november 2022 deel uitmaakt van de groep. Dit meldde Morefield zaterdagochtend in een update.

Het bedrijf sprak zelf van “uitstekende” resultaten, waarbij de omzet in de eerste jaarhelft met 19,1 procent steeg naar 52,4 miljoen euro. In dezelfde periode in 2023 werd een omzet van 44 miljoen euro geboekt.

De EBITDA verbeterde met 21,2 procent op jaarbasis, van 7,54 naar 9,14 miljoen euro. Het aangepaste resultaat bedroeg 7,28 miljoen euro, tegen 5,63 miljoen euro in de eerste jaarhelft van 2023.

Onder de streep resteerde voor Morefield in de eerste zes maanden een nettowinst van 2,18 miljoen euro, waar dat een jaar eerder 1,60 miljoen euro was. De winst per aandeel verbeterde van 2,8 eurocent naar 3,7 eurocent en de verwaterde winst per aandeel steeg van 2,2 eurocent naar 3,0 eurocent. 

De solvabiliteit van Morefield verbeterde naar 29,7 procent.

Outlook

Morefield is “zeer tevreden over de omzet- en resultaatverbetering in de eerste jaarhelft”, zei het bedrijf zaterdag. 

Voor de tweede jaarhelft wordt “een verdere omzetgroei voorzien en een, ondanks inflatoire effecten, goed EBITDA niveau.”

“Aangezien de waardering van het Almunda-belang geschiedt op beurskoers per balansdatum kan geen specifieke verwachting worden uitgesproken over de ontwikkeling van de nettowinst”, zei Morefield verder. In de eerste jaarhelft werd in de financiële lasten een waardemutatie meegenomen van 0,08 miljoen euro van het belang van 19 procent in Almunda Professionals. Dat was in dezelfde periode in 2023 een bate van 0,55 miljoen euro.

Schaalvergroting

“Morefield Group heeft haar aandeelhouders eerder geïnformeerd over het onderzoek naar de mogelijkheden van schaalvergroting, zowel actief als passief. Dat proces loopt nog”, meldde het bedrijf zaterdag verder.

Morefield Group gaf al eerder aan dat er geen zekerheid bestaat dat dit proces daadwerkelijk tot een transactie zal leiden. 

De volledige halfjaarcijfers van Morefield worden uiterlijk 6 september op de website gepubliceerd. Op deze interimcijfers is geen accountantscontrole toegepast, aldus het bedrijf.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.