Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Banenrapport VS bepalende factor

Banenrapport VS bepalende factor
1 sep 2024 om 13:00

 Aankomende week kijken beleggers vooral uit naar nieuwe banencijfers uit de VS, terwijl de stroom aan bedrijfscijfers opdroogt. 

Op Wall Street is sprake van een verkorte handelsweek. Op maandag blijven de beurzen daar dicht vanwege Labor Day in de VS.

Op maandag krijgen beleggers wel inzicht in de stand van de wereldwijde industrie met de inkoopmanagersindices van S&P Global. Op dinsdag volgen pas de Amerikaanse industriecijfers. Dan zijn er ook de bouwuitgaven over juni.

De ontwikkelingen in de wereldwijde dienstensector worden op woensdag verwacht. In de middag zijn er vanuit de VS cijfers over de handelsbalans, de vacatures en de fabrieksorders. In de avond is er het Beige Book van de Federal Reserve.

Donderdag zijn er de dienstencijfers uit de VS. De wekelijkse steunaanvragen en het rapport van ADP zijn dan een voorproefje voor het officiële banenrapport op vrijdag.

In juli bleek de banengroei een stuk lager dan verwacht met 114.000. Er werd toen gerekend op 185.000. 

“De zenuwen werden met dit rapport wel aangewakkerd. De Fed had liever een groei van rond de 150.000 gezien”, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank destijds tegen ABM Financial News.

En nu de inflatie duidelijk de goede kant op beweegt, lijkt de arbeidsmarkt de belangrijkste indicator voor het rentebeleid van de Fed.

Op bedrijfsvlak blijft het komende week vermoedelijk rustig. HP Enterprise opent woensdag de boeken, Broadcom doet dit op donderdag, net als FuelCell.

Aegon en CTP noteren aankomende week ex-dividend. Kendrion houdt op donderdag een beleggersdag. Nu de meeste automotive-activiteiten zijn verkocht, rekent de markt op hogere marges. En dit moet tot uitdrukking komen in nieuwe doelstellingen die Kendrion tijdens de beleggersdag presenteert.

In Brussel zijn er cijfers van Bois Sauvage en Home Invest Belgium. Richting het einde van de week opent ook Sofina nog de boeken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Eurocommercial

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.