Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Atos rekent op minder omzet

Atos rekent op minder omzet
2 sep 2024 om 08:49

 Atos verwacht dit jaar de omzet iets sterker te zien krimpen dan eerder aangekondigd in zijn financiële herstructureringsplan, terwijl  ook de marge lager uitvalt. Hiervoor waarschuwde het noodlijdende Franse IT-bedrijf maandagochtend.

De update, op basis van de resultaten van het eerste halfjaar, heeft geen invloed op de belangrijkste voorwaarden van het reddingsplan dat door een meerderheid van de schuldeisers is overeengekomen.

Atos voorziet een omzetdaling van 4,0 procent tot 9,7 miljard euro dit jaar, waar eerder nog op 9,8 miljard euro werd gerekend. De operationele marge zal niet op 2,9 procent, maar op 2,4 procent uitkomen.

De omzetgroei tot en met 2027 zal geen samengestelde jaarlijkse groei van 2,7 procent, maar van 1,2 procent bedragen, verwacht Atos. De negatieve kasstroom over die periode stijgt van 194 miljoen naar 528 miljoen euro.

Atos rekent nog steeds op een positieve kasstroom in 2026, hoewel minder dan eerder voorzien. De schuldratio zal niet in 2026 onder 2,0 dalen maar pas in de loop van 2027, meldde het bedrijf verder.

Op 27 september stemmen betrokken partijen over de reddingsoperatie, gevolgd door een hoorzitting in de rechtbank op 15 oktober. Na de goedkeuring volgen de geplande kapitaalverhogingen en uitgiftes van schuldpapier in november, december en januari. De belangen van de aandeelhouders van Atos zullen dan sterk verwateren.  

Atos ontving een reddingsvoorstel van Bain Capital, van miljardair Daniel Kretinsky in samenwerking met Attestor Limited en van One Point van David Layani in samenwerking met Butler Industries. De tweede partij trok zich terug, maar de eerste partij zou nog bereid zijn, meldde Atos in juni.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.