Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Bestuur PB Holding stapt op

Bestuur PB Holding stapt op
2 sep 2024 om 11:05

 PB Holding, het vrijwel lege voormalige beursfonds van autodealerbedrijf Stern, ziet zijn bestuur vertrekken na onenigheid met enkele aandeelhouders over de strategie. Dat maakte het bedrijf maandagochtend bekend.  

PB Holding, dat nog een belang van 5 procent in Bovemij bezit, was in gesprek met een bedrijf uit Rotterdam, over een omgekeerde beursgang.  

Dat kwam overeen met de strategie die in 2022 werd bepaald, nadat de dealeractiviteiten van Stern waren verkocht aan het Zweedse Hedin. De Rotterdamse partij, die niet nader genoemd wordt, waardeerde het beursfonds zonder activiteiten op 0,25 euro per aandeel.

Er is echter onenigheid met enkele recent toegetreden aandeelhouders over de strategie, aldus PB maandag. Zij willen de strategie en doelstelling anders invullen, maar zij zitten daarbij niet op één lijn.

De directie voelt zich daardoor niet meer vrij de strategie van 2022 te volgen en treedt daarom terug om plaats te maken voor een nieuw bestuur, te benoemen door de aandeelhouders.

De twee commissarissen die deel uitmaakten van het bestuur zijn per 1 september teruggetreden. 

Directeur Henk van der Kwast blijft nog aan totdat een nieuwe directie is aangetreden. Zodra een agenda is vastgesteld in overleg met de aandeelhouders zal een buitengewone aandeelhoudersvergadering worden bijeengeroepen. Op die dag zal ook de verdaagde jaarvergadering van 26 juni worden hervat.

Eén van de aandeelhouders die een beleidswijziging wil, is Recalcico Beheer van Frans Faas, dat een beursexit wenst. Hij vindt dat commissarissen mogelijk “hun eigenbelang ten onrechte hebben laten prevaleren.”


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.