Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Arcadis

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Arcadis
2 sep 2024 om 10:10

 ING heeft het koersdoel voor Arcadis verhoogd van 60,00 naar 75,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de bank.

Analist Quirijn Mulder heeft zijn taxaties aangepast, vanwege de “bijzonder sterke marge in het tweede kwartaal, die op jaarbasis met 170 basispunten is gestegen”, aldus Mulder.

De analist verwacht dat de autonome groei vanaf de tweede helft van 2024 zal versnellen. Hij voorziet een dubbelcijferige groei van de operationele EBITDA en EBITA in de periode 2024 tot en met 2026.

Aangezien het aandeel ten opzichte van sectorgenoten tegen een korting van 18 procent van de hand gaat, is de waardering volgens Mulder nog steeds laag, terwijl de risico’s “zeker zijn afgenomen”. Arcadis is goed gefinancierd en de overgenomen bedrijven presteren beter.

Volgens de analist is er voor Arcadis nog steeds winst te halen bij de marges en daarom hanteert de bank een korting van 5 procent ten opzichte van sectorgenoten. De korting op de beurs is momenteel echter zo’n 18 procent, volgens Mulder, ondanks dat het aandeel sinds medio januari al met 36 procent is gestegen.

Het aandeel Arcadis noteert maandag 0,8 procent lager op 65,80 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.