Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Signify

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Signify
2 sep 2024 om 11:02

 UBS heeft het koersdoel voor Signify verlaagd van 30,00 naar 23,00 euro met handhaving van het Neutraal advies. Dit bleek maandag uit een rapport van de Zwitserse bank.

De analisten van de bank verlaagden hun EBIT-taxaties met 5 tot 13 procent, na de “opnieuw nogal teleurstellende” resultaten in het tweede kwartaal en vanwege de neerwaartse bijstelling van de outlook.

Signify zei voor heel 2024 te rekenen op een margeverbetering die vermoedelijk aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 10,0 tot 10,5 procent zal uitkomen, na een marge van 10,0 procent in 2023.

De autonome omzetgroei in het tweede kwartaal van 0,1 procent, na een krimp van 7,4 procent in het eerste kwartaal bij de OEM-divisie noemden de analisten bemoedigend. Ook de kleinere omzetdaling bij de consumentendivisie, die ging van -5,7 procent in het eerste kwartaal naar -2,4 procent in het tweede kwartaal, werd bemoedigend genoemd.

Desondanks verlaagde UBS de omzetramingen voor 2025 en 2026 met 2 tot 3 procent, terwijl voor 2024 nog altijd wordt gerekend op een autonome omzetdaling van 6,7 procent.

Met name de hoge LED-penetratie speelt het bedrijf volgens de analisten momenteel parten, aangezien de vervangingscyclus hierdoor minder voorspelbaar blijkt en mogelijk langer duurt, waardoor de analisten verwachten dat Signify niet snel zal terugkeren naar een duurzame autonome groei.

“Hoewel het aandeel op een laag niveau wordt verhandeld en de waardering aantrekkelijk lijkt, handhaven wij onze neutrale advies”, aldus UBS.

Het aandeel Signify noteerde maandag 2,0 procent lager op 21,80 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.