Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AEX start handelsdag vermoedelijk licht hoger

AEX start handelsdag vermoedelijk licht hoger
3 sep 2024 om 07:50

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong 0,1 procent in het groen. 

Maandag koerste de AEX index al 0,2 procent hoger naar een slotstand van 920,69 punten. Er was sprake van een rustige handelsdag, onder meer omdat Wall Street de deuren gesloten hield vanwege Labor Day.

De Amerikaanse futures noteerden vanochtend enkele tienden van een procent lager.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend eveneens in het rood, na aanvankelijk nog hoger van start te zijn gegaan, maar de verliezen bleven beperkt tot maximaal een half procent voor de Shanghai Composite.

Liever wat actiever handelen?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor de AEX

In Zuid-Korea werd vanochtend bekend dat de inflatie in augustus conform verwachting is uitgekomen op 2,0 procent, het laagste niveau sinds maart 2021. In juli was de inflatie nog 2,6 procent.

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend een half procent hoger op 73,94 dollar per vat.

Beleggers kijken voor macronieuws vandaag naar de VS, waar inkoopmanagersindices voor de industrie en de bouwuitgaven op de rol staan.

Bedrijfsnieuws

Ajax verkocht Steven Bergwijn voor ruim 21 miljoen euro aan Al-Ittihad uit Saoedi-Arabië. De vleugelspits stond nog tot en met 30 juni 2027 onder contract bij Ajax.

Jefferies verhoogde het advies voor IMCD van Houden naar Kopen. Het koersdoel ging daarbij van 140,00 naar 170,00 euro. De zakenbank verhoogde daarnaast ook het advies voor sectorgenoot Azelis van Houden naar Kopen, waarbij het koersdoel werd opgehoogd van 19,00 naar 24,00 euro.

Slotstanden Wall Street van vrijdag

De S&P 500 index sloot vrijdag 1,0 procent hoger op 5.648,40 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent naar 41.563,08 punten en de Nasdaq sloot uiteindelijk vrijdag 1,1 procent hoger, op 17.713,62 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Fastned

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.