Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Belangrijkste sportarena’s van de Olympische Spelen 2024

Belangrijkste sportarena’s van de Olympische Spelen 2024
3 sep 2024 om 09:57

Gasten van de Olympische Spelen van 2024 kunnen genieten van spectaculaire wedstrijden en comfort op topniveau. De organisatoren hebben een groot aantal locaties voorbereid waar sportwedstrijden en festivals zullen worden gehouden.

Overigens biedt de website https://tuinenstruinen.org/ iedereen een snelle manier om geld te verdienen voor een reis naar een buitenlands festival of sportevenement. Het is een onafhankelijke beoordeling van Nederlandse casino’s. Spelers kunnen gokclubs vinden waar de eerste inzet een winst van enkele duizenden euro’s kan opleveren.

Bercy Arena

De overdekte sportarena en concertzaal aan de Bercy Boulevard in het 12e arrondissement van Parijs werd geopend in 1984. Deze faciliteit dient als locatie voor grote sportwedstrijden en culturele evenementen. Er hebben atletiek-, basketbal-, ijshockey- en motorcrosstoernooien plaatsgevonden, evenals het internationale mannentennistoernooi van de ATP Tour en de finale van het Europees kampioenschap handbal voor vrouwen in 2018. De arena is ook gastheer geweest voor concerten van bekende Franse en internationale artiesten.

De capaciteit van de arena varieert van 7.000 tot 20.300 toeschouwers, afhankelijk van het soort evenement. Als onderdeel van de Olympische Spelen van 2024 is het stadion gepland als gastheer voor de basketbalfinales en gymnastiekwedstrijden.

Het Grand Palais des Champs-Elysees

Dit bouwwerk in het centrum van Parijs werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900. Het gebouw werd nooit gerenoveerd tot de Olympische Spelen van 2024. Het paleis dient als locatie voor veel sportieve en culturele evenementen: elk jaar worden hier tentoonstellingen van kunstenaars uit de hele wereld gehouden en in 2010 vonden de wereldkampioenschappen schermen plaats. Tijdens de Olympische Spelen heeft het een capaciteit van maximaal 8.000 toeschouwers en worden er scherm- en taekwondo-wedstrijden gehouden.

Place de la Concorde

Het grootste plein in Parijs ligt in het 8e arrondissement, aan het oostelijke uiteinde van de Champs-Elysees. Het is beroemd geworden door openbare executies, waaronder die van koning Lodewijk XVI, Marie Antoinette en Maximilien Robespierre tijdens de Franse Revolutie. 

Als onderdeel van de Olympische Spelen van 2024 zullen er van zaterdag 27 juli tot zaterdag 10 augustus vier spannende sportevenementen plaatsvinden: skateboarden (park- en straatdisciplines), BMX freestyle en 3×3 basketbal. De locatie heeft een capaciteit van maximaal 30.000 toeschouwers.

Hotel de Ville

Het historische gebouw en het plein met de naam worden de locatie voor evenementen in het centrum van Parijs tijdens de Olympische Spelen van 2024. Hier, langs de rivier de Seine, zal de marathon worden afgetrapt. 

Sinds 1357 is het Hôtel de Ville de thuisbasis van de Parijse gemeentelijke autoriteiten. In mei 1871, tijdens de Parijse Commune, werd het paleis samen met alle archieven van de stad platgebrand en bleven alleen de stenen gevels over. Tussen 1874 en 1882 werd het gebouw herbouwd en kreeg het zijn oorspronkelijke ontwerp terug, maar het interieur werd aanzienlijk veranderd.

Pont Alexandre III

De brug die de twee oevers van de Seine verbindt ligt in het hart van Parijs en wordt omringd door vele historische monumenten. Sinds de inhuldiging tijdens de wereldtentoonstelling van 1900 is de brug getuige geweest van veel belangrijke gebeurtenissen in de stad en is het een architectonisch meesterwerk op zich. 

De brug is 45 meter breed en 107 meter lang, wordt ondersteund door vier zuilen en is versierd met gouden bronzen beelden. Tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs zal de brug een prachtig decor vormen voor verschillende evenementen, waaronder wielerwedstrijden op de weg, triatlon en zwemmen in open water.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.