Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ING rekent op meer winst voor Euronext

Beursblik: ING rekent op meer winst voor Euronext
3 sep 2024 om 10:06

 ING heeft zijn verwachtingen voor de omzet en winst van Euronext verhoogd, op basis van de nieuwste data over de handelsvolumes in juli en de sterke resultaten over de eerste jaarhelft. Dat meldde de bank dinsdag in een rapport.

De omzetverwachting van ING voor 2024 ging omhoog met 2,4 procent en die voor de nettowinst met 8,4 procent. De winst per aandeel werd door de bank zelfs met 11,8 procent verhoogd, omdat Euronext eigen aandelen inkoopt.

De analisten Reg Watson en Jason Kalamboussis hopen meer te horen over de strategie in de komende jaren bij de beleggersdag van Euronext op 8 november. De integratie van Borsa Italiana zal eind dit jaar afgerond zijn en Euronext liet nog niet veel los over nieuwe plannen. Wel werd gehint dat die draaien om uitbreiding van de clearingactiviteiten, omdat er weinig mogelijkheden zijn voor groei door overnames op dit moment.

Het aandeel heeft dit jaar ongeveer 20 procent beter gepresteerd dan London Stock Exchange en Deutsche Boerse, nadat de hypothese van ING juist bleek, dat de synergievoordelen uit de fusie met Borsa Italiana groter zouden blijken dan gedacht.

ING handhaafde een korting van 10 procent op de waardering van Deutsche Boerse, omdat Euronext meer afhankelijk is van handelsvolumes dan de Duitse sectorgenoot. 

ING handhaafde het koopadvies op Euronext met een koersdoel van 107,80 euro. Het aandeel steeg dinsdag met 1,3 procent naar 97,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.