Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Arcadis

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Arcadis
3 sep 2024 om 09:00

 Jefferies heeft het koersdoel voor Arcadis verhoogd van 72,50 naar 75,00 euro, met behoud van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist David Kerstens.

De analist waardeert Arcadis op 14,8 keer het verwachte EBIT-resultaat in 2025, in lijn met de waarderingen van andere advies- en ingenieursbureaus.

Arcadis is de grootste engineering consultant in Europa en is de winstkloof met de Noord-Amerikaanse sectorgenoten snel aan het dichten, volgens Jefferies.

Wel hebben sommige Amerikaanse rivalen, zoals Tetra Tech en Stantec, onlangs de lat hoger gelegd voor wat betreft de winstgevendheid, aldus Kerstens.

Arcadis mikt op een autonome omzetgroei met een middelhoog tot hoog enkelcijferig percentage en een operationele EBITA-marge van 12,5 procent in 2026. Die marge was in 2023 nog 10,4 procent.

Jefferies vermoedt dat de Amerikaanse rivalen een margedoel hanteren van circa 15 procent op de middellange termijn, dus 250 basispunten hoger dan Arcadis. De beoogde autonome groei van de sectorgenoten is gelijk aan de doelstelling van Arcadis.

Het aandeel Arcadis steeg dit jaar al 35 procent, tegen 10 procent voor de Eurostoxx 50. De waardering op 13,2 keer het verwachte EBIT-resultaat in 2025 biedt een korting van 15 procent op de vergelijkbare sectorgenoten. 

Het aandeel Arcadis sloot maandag op 66,10 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Arcadis

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.