Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

PostNL gaat minder vaak bezorgen

PostNL gaat minder vaak bezorgen
3 sep 2024 om 14:35

 PostNL gaat zakelijke post in 2025 binnen twee dagen bezorgen in plaats van binnen 24 uur. Dit meldde het postbedrijf dinsdagmiddag.

“Dit is één van de noodzakelijke stappen om de postbezorging bereikbaar en betrouwbaar en betaalbaar te houden”, aldus PostNL.

De Universele Post Dienstverlening-post, waaronder de post uit de oranje brievenbussen, blijft PostNL binnen één dag, vijf dagen per week bezorgen.

Door de dalende postvolumes en stijgende arbeidskosten ziet PostNL de marges in het postbedrijf fors dalen. “Deze aanpassing voor de zakelijke post is daarom een eerste stap, maar geen volledige oplossing voor het postbedrijf”, waarschuwde PostNL.

Het is volgens het bedrijf noodzakelijk om ook de brievenbuspost op termijn binnen twee dagen en in de toekomst binnen drie dagen te gaan bezorgen, maar dit vraagt een wijziging van de huidige postwet.

Maandag stelde toezichthouder ACM de tariefruimte voor 2025 vast op 2,9084 euro.

“De tariefruimte is niet hetzelfde als de postzegelprijs. PostNL, de uitvoerder van de UPD, bepaalt namelijk zelf de prijzen voor zijn UPD-diensten. Wel moet PostNL ervoor zorgen dat het gewogen gemiddelde van al deze prijzen niet hoger is dan de tariefruimte zoals die is berekend door de ACM.”


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Starbucks

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.