Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tesla verkoopt meer in China

Tesla verkoopt meer in China
3 sep 2024 om 09:46

 Tesla heeft vorige maand meer auto’s verkocht in China, nadat ruimere subsidies voor het vervangen van oude auto’s door elektrische of hybride auto’s de vraag aanjoeg in de grootste markt voor elektrische auto’s ter wereld.

De Amerikaanse fabrikant verkocht in augustus 86.697 auto’s die in China gemaakt werden, bleek maandagavond uit voorlopige cijfer van de Chinese branchevereniging voor passagiersauto’s. Dat is 3 procent meer dan een jaar eerder en 17 procent meer dan in juli.

De groei vond plaats terwijl de consumptieve bestedingen in China nog altijd onder druk stonden. Tesla profiteerde van een recente verdubbeling van subsidies op de aankoop van elektrische of hybride auto’s ter vervanging van een oude auto.

Er waren in augustus meer dan 800.000 aanvragen voor deze inruilsubsidie van de Chinese overheid, volgens officiële cijfers. De groei van het aantal verkochte Tesla’s bleef wel achter bij die van de grote Chinese rivalen, die dubbelcijferige groeipercentages meldden.

Zo verkocht BYD een recordaantal van 370.854 auto’s in augustus, 35 procent meer dan een jaar eerder. Li Auto, gespecialiseerd in hybrides, verkocht er 48.122, een toename van 38 procent. Geely verkocht 75.484 exemplaren en Chongqing Changan Automobile 49.000.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.