Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel CTP en verlaagt koersdoel WDP

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel CTP en verlaagt koersdoel WDP
4 sep 2024 om 09:02

 Jefferies verhoogde het koersdoel voor CTP van 18,00 naar 20,00 euro met een onveranderd koopadvies. Voor WDP ging het koersdoel juist omlaag van 22,00 naar 21,00 euro met een ongewijzigd Underperform advies.

Analist Pierre-Emmanuel Clouard wees op de groeiversnelling in logistiek vastgoed tijdens de coronacrisis. De online verkopen namen toen een vlucht.

In minder dan tien jaar tijd zijn zo de vierkante meters logistiek vastgoed in Europa meer dan verdubbeld, maar “dit gouden tijdperk is nu waarschijnlijk voorbij”, aldus Clouard.

De markt lijkt af te koelen nu huurders opnieuw kijken hoeveel ruimte ze nodig hebben, aldus de analist, die rekening houdt met meer leegstand in 2024 en 2025 en een vertraging van de huurgroei.

Jefferies verwacht dan ook dat de waardering van logistiek vastgoed meer in lijn zal komen met de gehele vastgoedsector.

Jefferies geeft de voorkeur aan CTP, omdat dit bedrijf minder wordt geraakt door de dalende detailhandelsverkopen in Europa en het meest profiteert van de trend dat bedrijven activiteiten als warehousing uitbesteden aan derden.

De zakenbank blijf negatief gestemd over WDP.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.