Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Kepler Cheuvreux herziet taxaties vastgoedaandelen

Beursblik: Kepler Cheuvreux herziet taxaties vastgoedaandelen
4 sep 2024 om 11:39

 Volgens Kepler bevestigden de resultaten in het eerste halfjaar dat het ergste voorbij is voor de sector wat betreft de aanpassingen van de vastgoedprijzen. Nu de rente daalt, zal herfinanciering makkelijker worden en lijkt het dat er weer meer transacties zullen gaan plaatsvinden, wat volgens de bank de weg kan effenen voor hogere vastgoedprijzen.

Kepler houdt dan ook rekening met positieve rendementen voor 2025 en 2026, alhoewel de analisten waarschuwden om niet al te zelfgenoegzaam te zijn met de zes renteverlagingen die de markt in de eurozone verwacht.

Historisch gezien noemde Kepler de huidige waarderingen “nog altijd aantrekkelijk”. Wel zijn er volgens de bank de nodige uitdagingen voor logistiek vastgoed. 

Zo blijft momenteel de vraag in dit segment achter bij de economische groei, nemen de leegstandsrisico’s toe en ligt er een periode van beperkte of zelfs negatieve huurgroei in het verschiet. 

Kepler verhoogde het koersdoel voor CTP van 18,00 naar 19,40 euro. Voor Montea bleef het koersdoel 83 euro met een Houden advies. Voor het Nederlandse CTP verhoogde Kepler wel het koersdoel, van 18,00 naar 19,40 euro met een koopadvies. 

Voor VGP ging het koersdoel omlaag van 120,00 naar 116,00 euro. Wel bleef het koopadvies voor VGP gehandhaafd.

Het aandeel VGP heeft aanzienlijk minder gepresteerd dan vorig jaar en is sinds de publicatie van de resultaten in het eerste halfjaar verder gedaald, hoewel de operationele en financiële prestaties in de optiek van Kepler goed waren.

Het koersdoel voor Shurgard werd door de analisten verhoogd van 41,00 naar 43,00 euro bij handhaving van het Houden advies. De nieuwe insteek van het management over de herfinanciering van de acquisitie van Lok’nStore zou na maanden van ondermaatse prestaties de interesse in het aandeel weer tot leven kunnen wekken, denkt Kepler.

Voor NSI, een Nederlandse investeerder in kantoorvastgoed, verhoogde Kepler het koersdoel van 22,00 naar 23,00 euro, met een onveranderde koopaanbeveling. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Johnson & Johnson

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.