Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: margedoel Kendrion in focus bij beleggersdag

Beursblik: margedoel Kendrion in focus bij beleggersdag
4 sep 2024 om 16:09

 Kendrion zal deze week zijn rendementsdoelen beduidend verhogen, nadat het bedrijf recent 80 procent van zijn automotive-activiteiten voor 65 miljoen euro verkocht aan het Amerikaanse Solero. Dat verwachten analisten voorafgaand aan de beleggersdag op donderdag.

Met die verkoop wordt Kendrion volgens CEO Joep van Beurden een zogeheten ‘pure play’, wat de waardering ten goede moet komen. Traditiegetrouw kenden de automotive activiteiten een lagere marge dan de industriële tak. Inclusief automotive mikte Kendrion voorheen op een marge van minstens 15 procent in 2025.

“We zouden teleurgesteld zijn als de focus zou liggen op omzetgroei”, blikte ING vooruit op de beleggersdag. Volgens analist Tijs Hollestelle kan de lage koers van het aandeel ongewilde interesse opleveren van partijen, dus moet Kendrion een stevige basis neerleggen door te focussen op marge en kasstroom. “Hoe sneller hoe beter.”

ABN AMRO Oddo verwacht een doelstelling voor de aangepaste EBITDA-marge van meer dan 17 procent en een rendement op het geïnvesteerde kapitaal, de zogeheten ROIC, van meer dan 15 procent. ING gaat uit van een marge van 17,5 procent en een ROCE, ofwel het rendement op het geïnvesteerde vermogen, van meer dan 25 procent.

Ook hoopt de markt te horen of er inmiddels al signalen van herstel zijn. Enkele weken terug zei CEO Joep van Beurden in gesprek met ABM Financial News daar nog op te wachten.

“Dat wordt vermoedelijk iets later dan eerder gedacht”, aldus de topman, die als lichtpuntje noemde dat de divisie industriële remmen in het tweede kwartaal stabiliseerde of zelfs een heel kleine verbetering liet zien.

“Eerst nam Kendrion nog aan dat er herstel zou optreden tijdens of net na de zomer en nu zegt het bedrijf dat de marktomstandigheden in de tweede jaarhelft gelijk zullen blijven aan de eerste helft”, stelde analist Martijn den Drijver van ABN AMRO Oddo na de halfjaarcijfers van Kendrion.

CFO Jeroen Hemmen zei in een toelichting op de halfjaarcijfers aan ABM Financial News dat er nog wat extra kostenbesparingen waren geïdentificeerd. Dat gaat de financieel directeur nader toelichten tijdens de beleggersdag.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.