Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Rode koersen in Azie

Rode koersen in Azie
4 sep 2024 om 07:26

 De Aziatische beurzen koersten woensdagochtend lager, waarbij vooral de forse verliezen in Japan opvielen. 

Zo daalde de Nikkei-index liefst 3,6 procent tot 37.279,28 punten. Grote verliezen waren er voor halfgeleideraandelen als Renesas Electronics, Tokyo Electron en Advantest met koersdalingen tot wel 8 procent. Softbank, eigenaar van chipreus Arm, gaf 7 procent prijs. 

De Zuid-Koreaanse Kospi-index verloor krap 3 procent. Chipreuzen als Samsung Electronics en SK Hynix verloren hier tot 6 procent. 

Ook in China daalden de beurzen. De SSE Composite-index leverde 0,7 procent in op 2.783,70 punten en de Hang Seng-index gaf 1,4 procent prijs op 17.412,39 punten. Ook in China stonden chipaandelen onder druk, ondanks dat ze niet gerelateerd zijn aan de toeleveringsketen van Nvidia. 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Nvidia en enkele andere bedrijven dagvaardingen gestuurd, op zoek naar bewijs dat de chipmaker de mededingingsregels heeft geschonden, zo meldde persbureau Bloomberg dinsdagavond nabeurs op basis van bronnen.

De verliezen volgen op de verkoopgolf in techaandelen op Wall Street dinsdagavond en zwakke Amerikaanse macrocijfers, die de zorgen over een recessie deden oplaaien. De inkoopmanagersindex van S&P Global liet in augustus een verdere krimp zien van de Amerikaanse industrie, terwijl de inkoopmanagersindex van ISM onder het niveau kwam dat werd verwacht door economen en daarbij ook opnieuw op krimp wees.

Vanochtend bleek dat de Chinese dienstensector in augustus minder hard is gegroeid dan in juli, terwijl de Japanse dienstensector de groeiversnelling uit juli wist vast te houden. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.