Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ambitieuze doelen Kendrion

Beursblik: ambitieuze doelen Kendrion
5 sep 2024 om 10:41

 Kendrion heeft ambitieuze doelen afgegeven. Dit stelde analist Frank Claassen van Degroof Petercam donderdag in een rapport.

“Kendrion stelt winstgevendheid boven groei”, aldus Claassen. En dat moet het bedrijf nu gaan waarmaken, voegde hij daaraan toe.

In 2025 rekent Kendrion op een EBITDA-marge van minimaal 15 procent en in de jaren daarna denkt het bedrijf tussen de 15 en 18 procent uit te komen. “Dat is aan de bovenkant van onze verwachtingen”, aldus de analist van Degroof. Hij zal zijn taxaties evenwel niet verhogen, omdat de omstandigheden moeilijk blijven “en er flinke stappen moeten worden gemaakt”. Voor 2025 rekent Degroof op een marge van 14 procent.

Vanaf 2025 wil Kendrion tenminste de helft van de nettowinst uitkeren aan de aandeelhouders. Momenteel is dat nog 35 tot 50 procent. “Maar in afgelopen zag Kendrion al op 50 procent, en wij hielden hier dan ook al rekening mee”, aldus Claassen.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op Kendrion met een koersdoel van 14,00 euro. Het aandeel Kendrion steeg donderdag met 4,4 procent naar 13,22 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Kendrion

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.