Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: cijfers CVC ruim boven verwachting

Beursblik: cijfers CVC ruim boven verwachting
5 sep 2024 om 10:09

De halfjaarcijfers van CVC zijn ruim beter dan de consensusverwachting en dan de verwachtingen van ING, zowel qua omzet als qua kosten en resultaat. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

De omzet steeg met 13 procent, waar de analisten op 9 procent rekenden. De kostengroei van 8 procent was minder dan verwacht waardoor het EBITDA-resultaat 8 procent beter dan de consensus was.

ING rekende er voor dit jaar op dat CVC afscheid neemt van 11 miljard euro aan belangen, en daarvan werd al 9 miljard euro in de eerste helft gerealiseerd.

De aangewende investeringen en realisaties zijn bepalend voor het momentum van CVC en laten zien dat de beleggingscyclus van het bedrijf voorspoedig verloopt. Dat is een belangrijke indicator van kwaliteit ten opzichte van andere beursgenoteerde private equity-investeerders, aldus ING.

De meevallende omzet en kostenprestaties in de eerste jaarhelft voorspellen daarbij veel goeds voor de rest van het jaar en ondersteunen het koopadvies van ING, stelde analist Reg Watson van ING.

De omzet uit managementfees van 505 miljoen euro was iets hoger dan de consensus van 500 miljoen euro, vooral dankzij de bijdrage gedurende twee maanden van de twee nieuw geactiveerde fondsen. De overname van CVC DIV zal vanaf 1 juli bijdragen aan de resultaten.  

CVC mikt voor de jaren 2024 tot en met 2027 op een jaaromzet uit managementfees van tussen de 1,320 en 1,455 miljard euro, een winst uit prestatiebeloningen van 400 tot 700 miljoen euro, en aangepaste jaaromzet van 1,720 tot 2,155 miljard euro en een aangepaste EBITDA van 1,160 tot 1,535 miljard miljoen euro.  

ING heeft een koersdoel van 20,50 euro voor CVC. Het aandeel CVC stond donderdag 4 procent hoger op 19,50 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.