Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

CEO: Kendrion wordt significant winstgevender

CEO: Kendrion wordt significant winstgevender
5 sep 2024 om 08:55

 Kendrion wordt de komende jaren “significant winstgevender”. Dit zei CEO Joep van Beurden van Kendrion donderdagochtend in gesprek met ABM Financial News.

Voorbeurs presenteerde Kendrion nieuwe doelstellingen, die het later vanmiddag tijdens een beleggersdag verder zal toelichten.

Waar het bedrijf volgens de topman in het verleden vooral inzette op groei, zal het de komende jaren vooral kijken naar de winstgevendheid. “We draaien het nu om”, aldus Van Beurden.

Reden hiervoor is dat de meeste automotive-activiteiten zijn verkocht. En in automotive draaide het volgens Van Beurden toch vooral om massa.

Overigens betekent dit niet dat Kendrion de komende jaren niet wil groeien, benadrukte de CEO. Het bedrijf streeft naar een autonome groei van 5 tot 8 procent, maar die groei moet wel een EBITDA-marge van minimaal 15 procent opleveren.

In de eerste jaarhelft behaalde Kendrion een genormaliseerde EBITDA-marge van 11,5 procent. Dat moet in 2025 minimaal 15 procent zijn. En 2025 is volgens Van Beurden “niet ver weg”. In 2027 moet de marge vervolgens gestegen zijn naar 15 tot 18 procent.

CFO Jeroen Hemmen voegde daar nog aan toe dat er 1 miljoen euro aan extra besparingen zijn gevonden. Rekende Kendrion aanvankelijk op 8 miljoen euro aan kostenbesparingen, inmiddels is dat 9 miljoen euro. Het leeuwendeel hiervan zal nog voor het jaareinde worden gerealiseerd.

Omdat Kendrion volgens Van Beurden beduidend winstgevender wordt, vindt de topman dat aandeelhouders hiervan mee moeten profiteren. Dat was aanleiding om een groter deel van de winst in de komende jaren uit te keren. Werd tot op heden 35 tot 50 procent van de winst uitgekeerd, in de toekomst is de intentie minimaal 50 procent.

En dat is mogelijk niet het enige wat aandeelhouders volgens Van Beurden tegemoet kunnen zien. “Een aandeleninkoop staat ook op de agenda”, mits daar ruimte voor is, als er bijvoorbeeld geen acquisities worden gedaan.

Enkele weken geleden, bij de halfjaarcijfers, zei Van Beurden in gesprek met ABM Financial News dat er nog weinig signalen van herstel in de markt waren. Dat was donderdag nog niet veranderd. “Maar ik put vertrouwen uit de renteverlagingen die er aan komen”, zei de CEO.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Kendrion

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.