Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen richtingloos

Europese beurzen richtingloos
5 sep 2024 om 12:40

 De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur verdeeld, richtingloos in afwachting van het Amerikaanse banenrapport vrijdag.

De brede STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 513,71 punten, de Duitse DAX won minder dan 0,1 procent tot 18.602,05 punten en de Franse CAC 50 daalde 0,5 procent tot 7.460,15 punten. De FTSE 100 steeg 0,1 procent in Londen.

“Het banenrapport is duidelijk de focus na recente zwakte en neerwaartse bijstellingen van banencijfers”, stelde ING.

Als de Amerikaanse economie er afgelopen maand minder dan 100.000 banen bij kreeg en de werkloosheid oploopt, zal de Fed waarschijnlijk een groter dan normale verlaging van de rente met 50 basispunten doorvoeren, denkt ING, op basis van recente uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell.

De olieprijs steeg. WTI-olie voor oktober kostte 69,52 dollar, een stijging van 0,5 procent. Brent-olie noteerde op 73,03 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1093. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1080 op de borden. Volgens ING zal de potentiële stijging van de euro mogelijk beperkt zijn omdat september meestal een slechte maand is voor de euro-dollarkoers.

Bedrijfsnieuws

Daimler Truck wisselt eerder dan verwacht van CEO, en dan kan de vraag oproepen of het bedrijf tekortschiet bij de verwachtingen, volgens Citigroup. De bank zegt meer informatie nodig te hebben om de ontwikkeling in het derde kwartaal goed te kunnen beoordelen. Citi verwacht een marge van 4,8 procent, tegen een consensus van 5,7 procent.

Volvo heeft zijn winstdoelen omlaag bijgesteld, vanwege moeilijke marktomstandigheden en heffingen op auto’s die in China gemaakt zijn. Volvo liet een dag eerder plannen varen om tegen het einde van dit decennium alleen nog volledig elektrische auto’s te verkopen. Volvo is in meerderheid eigendom van het Chinese Geely.

Associated British Foods, eigenaar van Primark, is optimistisch over zijn financiële doelen bij de meeste divisies, hoewel de suikerdivisie geraakt wordt door lagere prijzen in Europa. De meeste winst komt van Primark, dat een omzetgroei van ongeveer 4 procent voorziet voor het halfjaar dat half september eindigt. Wel zal de vergelijkbare omzet licht lager zijn, namelijk 0,5 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet.  Futures op de S&P 500 index noteerden ongewijzigd en die op de Nasdaq 0,1 procent lager.

Wall Street sloot woensdag vlak tot licht lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 5.520,07 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 40.974,97 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 17.084,30 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Johnson & Johnson

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.