Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ISM: Amerikaanse dienstensector groeit iets harder

ISM: Amerikaanse dienstensector groeit iets harder
5 sep 2024 om 16:09

 De Amerikaanse dienstensector is in augustus onverwacht iets harder gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex verbeterde van 51,4 in juli naar 51,5 afgelopen maand. Economen rekenden voor augustus op een daling tot 51,0.

“Voor de tweede maand op rij werd de trage groei die uit de PMI-metingen voor de dienstensector naar voren kwam, versterkt door het commentaar van panelleden. In veel sectoren werd een trage tot matige groei gesignaleerd, terwijl de aanhoudend hoge kosten en de druk van de rentetarieven vaak werden genoemd als negatieve gevolgen voor de bedrijfsprestaties en als oorzaak van een zwakke verkoop en voetverkeer”, zei Steve Miller van ISM.

Eerder vanmiddag wees de inkoopmanagersindex van S&P Global op een verdere groei van de dienstensector in de VS. Deze index steeg van 55,0 naar 55,7.

Dinsdag werd al bekend uit cijfers van ISM dat de Amerikaanse industrie in augustus opnieuw is gekrompen. De inkoopmanagersindex verbeterde daarbij wel iets, van 46,8 in juli naar 47,2 afgelopen maand.

Een indexcijfer van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een indexcijfer van minder dan 50 wijst op krimp.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.