Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Outlook Broadcom stelt teleur

Outlook Broadcom stelt teleur
5 sep 2024 om 22:33

 Broadcom wist afgelopen kwartaal de verwachtingen te verslaan maar de outlook stelde de markt teleur. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse chip- en softwareproducent.

“De resultaten van Broadcom in het derde kwartaal weerspiegelen de aanhoudende kracht van onze AI-halfgeleideroplossingen en VMware. We verwachten dat de omzet uit AI 12 miljard dollar zal bedragen voor het fiscale jaar 2024, gedreven door Ethernet-netwerken en aangepaste versnellers voor AI-datacenters”, zei CEO Hock Tan in een toelichting.

De omzet steeg in het derde kwartaal van het lopende boekjaar met 47 procent op jaarbasis naar 13,07 miljard dollar. De aangepaste EBITDA bedroeg 63 procent van de omzet.

Broadcom boekte onder de streep een nettoverlies van bijna 1,9 miljard dollar of een verlies van 0,40 dollar per aandeel, als gevolg van een eenmalige belastingvoorziening van 4,5 miljard dollar. In het derde kwartaal een jaar eerder kwam er nog een nettowinst van 3,03 miljard dollar of 0,77 dollar per aandeel in de boeken. 

Op aangepaste basis steeg de winst van 1,05 naar 1,24 dollar per aandeel.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden voor het derde kwartaal op een aangepaste winst van 1,22 dollar en een omzet van 12,98 miljard dollar.

Sinds de cijfers over het tweede kwartaal in juni, heeft Broadcom een 10-voor-1 aandelensplitsing doorgevoerd.

Outlook

Broadcom rekent voor het lopende vierde kwartaal op een omzet van circa 14 miljard dollar, inclusief de bijdrage van het overgenomen VMware. Dat zou een omzetstijging op jaarbasis betekenen van 51 procent. De aangepaste EBITDA moet uitkomen op ongeveer 64 procent van de omzet, volgens het bedrijf.

De analistenconsensus voorspelde echter een omzet van 14,11 miljard dollar.

Het aandeel Broadcom noteerde donderdag in de elektronische handel ruim 5 procent lager, na een verlies van 0,8 procent in de reguliere handel.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Aegon
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • NED25
    * *
  • NLMID
    * *
  • Prosus
    * *
  • Royal Dutch Shell
    * *
  • Vastned
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.