Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tokio negatieve uitschieter in Azië

Tokio negatieve uitschieter in Azië
5 sep 2024 om 07:23

 De Nikkei index in Tokio koerste donderdagochtend 1,5 procent lager, terwijl de overige Aziatische hoofdbeurzen dichter bij huis bleven. 

In Japan werd vanochtend bekend dat de salarissen afgelopen maand onverwacht in de lift zaten, waardoor de kans op meer renteverhogingen is toegenomen. Bestuurder Hajime Takata van de Bank of Japan zei tegen Reuters dat de centrale bank “de rente moet verhogen indien de bevestiging komt dat (Japanse) bedrijven hun loonuitgaven zien stijgen”. 

In maart dit jaar verhoogde de Bank of Japan voor het eerst sinds 2007 de rente. 

Op Wall Street daalde techbeurs Nasdaq dinsdag onder aanvoering van Nvidia nog meer dan 3 procent. Door tegenvallende macrocijfers, die de recessievrees aanwakkerden, drukten beleggers extra hard de verkoopknop in.

Woensdag leek een voorzichtig een herstel te worden ingezet. De Nasdaq sloot de handelsdag af met een bescheiden verlies van 0,3 procent. De breed samengestelde S&P 500 index noteerde bij de slotzoemer 0,2 procent in het rood. 

Door de vrijgave van cijfers die wijzen op een haperende economie, zijn beleggers er nu wel van overtuigd dat de Federal Reserve op 18 september de rente zal verlagen. De Amerikaanse tienjaarsrente koerste woensdag 8 basispunten lager naar 3,76 procent.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot daarnaast woensdag in New York 1,6 procent lager op 69,20 dollar, na een dag eerder ook al fors lager te zijn gesloten, waardoor nu alle winsten voor het jaar teniet zijn gedaan en olie op zijn laagste niveau van het jaar staat.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht lagere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.