Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: beperkt opwaarts potentieel voor euro

Valuta: beperkt opwaarts potentieel voor euro
5 sep 2024 om 12:22

 Het opwaarts potentieel voor de euro zal op korte termijn beperkt zijn, aangezien september doorgaans een slechte maand is voor het muntpaar euro/dollar en de naar handel gewogen euro-index. Dit stelde ING donderdag in een rapport.

“We zijn niet helemaal zeker wat er achter de zwakke septembermaand schuilt, maar voor het muntpaar euro/dollar kan dit de deadline zijn voor de bedrijfsbelastingen in de VS voor bedrijven wiens boekjaar op 30 juni is geëindigd”, aldus analist Chris Turner van ING.

Het muntpaar zal volgens de analist moeite hebben om door de bandbreedte van de afgelopen achttien maanden van 1,05 tot 1,11 te breken in september, tenzij de Amerikaanse banencijfers op vrijdag een scherpe stijging in de werkloosheid laten zien.

Het muntpaar koerste donderdag rond een niveau van 1,1100.

Het Britse pond kan onder druk komen als uit een rapport van de Bank of England blijkt dat de loongroei afkoelt en hoofdeconoom Huew Pill signalen ziet dat de inflatie terugloopt, aldus ING.

Pill spreekt vandaag in Brussel. “Als hij veel vertrouwen uit in desinflatie, dan kan dat het pond raken”, aldus Turner.

De pond/euro koerste licht hoger op 1,1861.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.