Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Nvidia nog steeds topfavoriet van Bank of America

Beursblik: Nvidia nog steeds topfavoriet van Bank of America
6 sep 2024 om 08:55

 Nvidia heeft op korte termijn te maken met tegenwind, maar het aandeel blijft de sectorfavoriet van Bank of America. Dit bleek uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

Nvidia kampt volgens de analisten momenteel met een productievertraging van de nieuwe Blackwell-chips, waardoor de brutomarge tijdelijk onder druk staat, terwijl het concern ook onder een vergrootglas ligt van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. 

Daarnaast is september historisch gezien een zwakke maand voor de sector, en balanceert Nvidia financieel tussen investeringen in de cloud en het te gelde maken van de ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie. 

Deze korte termijn dynamiek creëert volgens Bank of America echter een koopkans. 

Het aandeel wordt volgens de analisten nu gewaardeerd op een koers-winstverhouding voor volgend jaar van circa 27. Hiermee is sprake van de laagste fundamentele waardering in de afgelopen vijf jaar. Het gemiddelde in deze periode lag op 36, aldus Bank of America.

De bank verwacht dat in de komende weken nieuwe bestellingen voor de Blackwell-chips doorkomen, hetgeen de koers een impuls zal geven. Ook zijn de analisten vooralsnog niet erg onder de indruk van de mediaberichtgeving dat de Amerikaanse justitie onderzoek doet naar eventuele mededingingsovertredingen van Nvidia. “Totdat we meer details hebben, gaan we niet uit van een significante impact.”

Bank of America hanteert een koopaanbeveling met een koersdoel van 165 dollar voor Nvidia. Het aandeel sloot donderdag in New York op 107,21 dollar. In juni piekte de koers nog boven de 140 dollar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.