Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Freedom24: De Beste manier om te investeren in ETF’s

Freedom24: De Beste manier om te investeren in ETF’s
6 sep 2024 om 08:30

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in Exchange-Traded Funds (ETF’s) is een populaire strategie geworden voor zowel beginnende als ervaren beleggers. ETF’s bieden een eenvoudige en kosteneffectieve manier om een gediversifieerde beleggingsportefeuille op te bouwen. Voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke platform om te investeren in ETF’s, biedt Freedom24 een uitstekende oplossing. In deze blog bespreken we hoe je ETF’s kunt kopen via Freedom24 en waarom dit platform een van de beste keuzes is voor beleggers.

Wat zijn ETF’s?

Voordat we dieper ingaan op het gebruik van Freedom24, is het belangrijk om kort uit te leggen wat ETF’s zijn. Een ETF is een beleggingsfonds dat wordt verhandeld op de beurs, net als een aandeel. Het fonds volgt doorgaans een specifieke index, zoals de S&P 500, en bevat een mandje van verschillende aandelen of obligaties. Dit maakt ETF’s een eenvoudige manier om met één investering toegang te krijgen tot een breed scala aan activa.

Freedom24: Een overzicht

Freedom24 is een online beleggingsplatform dat beleggers toegang biedt tot een breed scala aan financiële producten, waaronder aandelen, ETF’s en obligaties. Het platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde tools die zowel beginners als ervaren beleggers helpen bij het maken van weloverwogen investeringsbeslissingen. Freedom24 is eigendom van Freedom Finance Europe Ltd, een gereguleerde makelaar onder toezicht van de Cypriotische toezichthouder (CySEC), wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid en veiligheid van het platform.

(Afbeelding: Freedom24)

Waarom kiezen voor Freedom24?

  1. Brede selectie van ETF’s

Freedom24 biedt toegang tot een enorme selectie van ETF’s, die verschillende markten en sectoren dekken. Diversifieer uw portefeuille met 1500 ETF’s en investeer in volledige bedrijfstakken met één klik van uw muis. Of u nu geïnteresseerd bent in technologie, gezondheidszorg, duurzame energie of opkomende markten, Freedom24 heeft een ETF die bij uw beleggingsstrategie past. Bovendien kunt u alle S&P 500-aandelen in één transactie kopen en uw dividenden van alle ‘aristocrats’ tegelijk ontvangen.

(Afbeelding: Freedom24)

  1. Gebruiksvriendelijke interface

Het platform van Freedom24 is ontworpen met het oog op eenvoud en toegankelijkheid. Zowel nieuwe als ervaren beleggers kunnen gemakkelijk navigeren en snel de gewenste ETF’s vinden. De interface is overzichtelijk en intuïtief, wat het aankoopproces van ETF’s vereenvoudigt.

  1. Lage kosten

Een van de grootste voordelen van het investeren in ETF’s via Freedom24 zijn de lage transactiekosten. In vergelijking met traditionele beleggingsfondsen, die vaak hoge beheerkosten hebben, zijn de kosten voor het kopen en beheren van ETF’s aanzienlijk lager op Freedom24. Dit helpt beleggers om meer van hun rendement te behouden.

  1. Ondersteuning en educatie

Freedom24 biedt uitgebreide educatieve middelen en ondersteuning voor beleggers. Van webinars en tutorials tot gedetailleerde marktanalyse, het platform voorziet gebruikers van de informatie die ze nodig hebben om slimme investeringskeuzes te maken. Daarnaast is er een klantensupportteam beschikbaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is.

Hoe koop je ETF’s via Freedom24?

Het kopen van ETF’s via Freedom24 is een eenvoudig proces dat in enkele stappen kan worden uitgevoerd:

Stap 1: Maak een account aan

Ga naar de website van Freedom24 en meld je aan voor een account. Je zult enkele basisgegevens moeten invullen en een identiteitsverificatie moeten doorlopen om je account te activeren. Dit proces is gestroomlijnd en duurt doorgaans slechts enkele minuten.

Stap 2: Geld storten

Zodra je account is aangemaakt, moet je geld storten om te beginnen met investeren. Freedom24 biedt verschillende betaalopties, waaronder bankoverschrijvingen en creditcardbetalingen. Het gestorte geld is direct beschikbaar op je account, zodat je meteen kunt beginnen met het kopen van ETF’s.

Stap 3: Zoek naar ETF’s

Gebruik de zoekfunctie op het platform om naar specifieke ETF’s te zoeken waarin je geïnteresseerd bent. Je kunt filteren op sector, regio, of andere criteria om de juiste ETF’s te vinden die passen bij je beleggingsdoelen.

Stap 4: Plaats een order

Zodra je de gewenste ETF hebt gevonden, kun je een order plaatsen om deze te kopen. Freedom24 biedt verschillende ordertypes, zoals marktorders en limietorders, zodat je controle hebt over de prijs en timing van je aankoop.

Stap 5: Beheer je portefeuille

Na het plaatsen van je order kun je je beleggingsportefeuille gemakkelijk beheren via de interface van Freedom24. Je kunt de prestaties van je ETF’s volgen, nieuwe aankopen doen, of je beleggingen aanpassen op basis van marktontwikkelingen.

Waarom ETF’s een goede keuze zijn

ETF’s zijn om verschillende redenen een populaire keuze onder beleggers. Ze bieden niet alleen diversificatie, wat het risico verlaagt, maar zijn ook liquide en transparant. Omdat ze worden verhandeld op de beurs, kunnen ETF’s gedurende de handelsdag tegen marktprijzen worden gekocht en verkocht, wat flexibiliteit biedt die traditionele beleggingsfondsen niet hebben.

Bovendien zijn de kostenstructuren van ETF’s doorgaans lager dan die van actieve fondsen, omdat ze passief worden beheerd. Dit betekent dat de beheerders van ETF’s simpelweg de prestaties van een index volgen in plaats van actief te proberen de markt te verslaan, wat vaak resulteert in lagere kosten voor beleggers.

Conclusie

Freedom24 biedt een uitstekende oplossing voor beleggers die willen profiteren van de voordelen van ETF’s. Met een breed scala aan beschikbare ETF’s, lage kosten, en een gebruiksvriendelijk platform, is Freedom24 een van de beste manieren om te beginnen met investeren in ETF’s. Of je nu een beginnende belegger bent of al jaren ervaring hebt, Freedom24 maakt het eenvoudig om je beleggingsportefeuille uit te breiden en je financiële doelen te bereiken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.